Nieuws Kempen Pluimveevoederactiviteit van Klaasen & co komt onder hoede van Leievoeders

Pluimveevoederactiviteit van Klaasen & co komt onder hoede van Leievoeders

Pluimveevoederactiviteit van Klaasen & co komt onder hoede van Leievoeders

RAVELS/WAREGEM -Veevoederbedrijf Leievoeders nv uit Waregem neemt de pluimveevoederactiviteit van het Kempense veevoederbedrijf Klaasen & Co uit Ravels over. Daarmee realiseert Leievoeders zijn tweede grote uitbreiding in minder dan een jaar tijd, nadat het eind 2018 ook al het Poperingse Cibus nv onder de vleugels nam.

Rik Vandeputte, medezaakvoerder van Leievoeders, is tevreden met de samenwerkingsovereenkomst die Leievoeders heeft gesloten met de familie Klaasen uit Ravels: “Klaasen is al jaren een klinkende naam in de kippensector, met een geschiedenis die teruggaat tot 1930. Het bedrijf is actief in een boeiende sector waarin de ontwikkelingen op het vlak van stalmanagement, genetica en nutritionele kennis de laatste jaren duidelijk in een stroomversnelling zijn terechtgekomen. Door de solide bovenbouw die Leievoeders nu biedt aan de pluimveevoederactiviteit van Klaasen kan er nog meer aandacht worden besteed aan de verbeterde groeimethodes die tegelijk met een dalend voerverbruik gepaard gaan. Het resultaat is een ecologisch verantwoord, heerlijk en 100% Belgisch stukje kippenvlees. Die werkwijze is noodzakelijk om onze producten op nationaal en Europees niveau tegen een correcte prijs te kunnen blijven afzetten.”

Klaasen blijft zichzelf

Klaasen & Co is een familiebedrijf dat sinds jaar en dag sterk staat in de branche van zowel soepkippenverwerking als braadkippenproductie. Die activiteiten blijft het bedrijf gewoon verder beheren, maar de pluimveevoederproductie komt nu dus in handen van Leievoeders. “Het verheugt ons dat we in zee kunnen gaan met Leievoeders, net als wij een echt familiaal traditiebedrijf. We zijn ervan overtuigd dat ze hun ervaring en know-how zullen aanwenden om onze met veel zorg en toewijding uitgebouwde pluimveevoederactiviteit een nog mooiere toekomst te geven”, aldus de familie Klaasen.
De soepkippenslachterij en de kippenkweekactiviteiten in Ravels en omstreken blijven gewoon doorgaan. Alleen de voerproductie-eenheid zal voortaan door Leievoeders in Waregem en Roeselare worden verdergezet.

Expansie

Leievoeders is zowel actief in veevoeding voor varkens, rundvee als pluimvee. Daarnaast produceert Leievoeders groene stroom voor 7.000 gezinnen.

Door de overname van Cibus vorig jaar verhoogde Leievoeders zijn omzet van 120 miljoen naar 160 miljoen euro. Nu komt daar nog eens 25 miljoen bij van de pluimveevoederactiviteit van Klaasen & Co. De geconsolideerde omzet van Leievoeders zal daarmee op 185 miljoen euro neerkomen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.