Nieuws Kempen PLUSwater klaar voor particuliere markt

PLUSwater klaar voor particuliere markt

PLUSwater klaar voor particuliere markt

Onze handen ontsmetten: dat is één van de kernpijlers in de strijd tegen coronabesmettingen. Door middel van elektrolyse maakt PLUSwater uit Hoogstraten een eenvoudig en goedkoop desinfectiemiddel dat bijna uitsluitend uit water bestaat. Voor particulieren bestaat het product nu ook in kleine en grote verpakkingen. “PLUSwater wordt al veel gebruikt in de glas- en tuinbouwsector als ontsmettingsmiddel. Ook in de veeteelt kiezen landbouwers ervoor omdat het goedkoop en effectief is, om bacteriën en schimmels preventief te bestrijden.”

Het product PLUSwater ANK-Neutral Anolyte is sinds kort erkend door FOD Volksgezondheid. Hierdoor kan het product nu zowel voor bedrijven als voor particulieren in diverse verpakkingen op de markt komen. “De erkenning betekent dat we ons businessplan kunnen aanpassen. We focusten ons eerst op de productie ter plaatste, bij landbouwbedrijven bijvoorbeeld. Nu kunnen we het in diverse verpakkingen gaan verkopen”, zegt Tommie van Vugt van PLUSwater.  Door de productregistratie kunnen mensen de samenstelling en functionaliteit opzoeken. “Voor preventie- of veiligheidsadviseurs of voor de brandweer is dit belangrijk. Deze registratie is verplicht. Vanaf nu kunnen we PLUSwater met veel vertrouwen op de markt brengen.”

Noodkit voor soldaten

“Eigenlijk is een idee uit de eerste wereldoorlog dat achter PLUSwater zit. Onze militairen hadden altijd een noodkit bij, met kleine zakjes zoutoplossing waarmee ze open wonden konden desinfecteren als ze gewond raakten. In de jaren ’70 ontwikkelde men de techniek om gewoon oppervlaktewater om te zetten naar drinkwater. Via de tuinbouwsector is de technologie in Hoogstraten terecht gekomen.”

Bedrijven kunnen al sinds mei via PLUSwater het desinfectiemiddel op hun eigen locatie produceren. “Onze PLUSwater ANK-Neutral Anolyte is een waterige vloeistof dat volledig natuurlijk geproduceerd wordt, met water en zout via elektrolyse. Het is bijzonder zacht voor de handen, en droogt ze niet uit. Het kan ook gebruikt worden om oppervlakten te ontsmetten.” Met een machine wordt leidingwater door elektrolyse omgezet in 2 outputs van water: het ene is positief geladen water, het PLUSwater. In het andere zitten de negatieve delen, maar dit afvalwater  heeft ook specifieke kenmerken.

Theaterzalen ontsmetten

Het product kan ook als dry-mist ingezet worden. ” Het kan gebruikt worden om ruimtes te ontsmetten waar elektronicatoestellen, zoals pc’s, aanwezig is, zoals kantoorgebouwen. Maar ook op andere plekken waar veel mensen bij elkaar staan, van een entree tot een theaterzaal. Je kan er een complete ruimte mee in de mist zetten. Er zijn ook andere producten die dat kunnen, maar die hebben vaak dat chemische randje dat we niet willen. Wij luisteren liever naar ons eigen ecosyteem: een natuurlijke productie met zout, water én technologie.”

Ecosysteem

PLUSwater brengt ook een disinfectiezuil op de markt. “We hebben de zuil bewust zacht geprijsd, omdat we natuurlijk het desinfecteren zelf extra willen promoten. Als je kan ontsmetten met ons systeem, dan willen we zeker de interesse hierin aanwakkeren.”

PLUSwater is een jonge start-up uit Hoogstraten. “Samen proberen we met lokale connecties ons bedrijf te laten groeien. We kiezen voor ecologische verpakkingen en gerecycleerd papier voor ons drukwerk. En we hebben zelfs koffie uit Hoogstraten op ons kantoor”, besluit Tommie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.