Overname Orakel Eurotag

Polsbandjesproducent uit Retie verwerft Eurotag

Het Retiese bedrijf Orakel breidt met de overname van Eurotag haar werkgebied uit. Orakel was al marktleider met polsbandjes en andere producten voor events. Met Eurotag heeft het nu een belangrijke Belgische speler in handen die labels produceert voor de auto- en vastgoedsector.

Orakel verbreedt door de overname zijn afzetmarkt. Het bedrijf produceert op de site in Retie polsbandjes, en is marktleider in deze markt. Het bedrijf is uitgegroeid tot een gekende producent voor de evenementensector, met jetons, lanyards en polsbandjes in hun gamma. Het aanbod van Eurotag is naar eigen zeggen complementair. Het levert verschillende soorten hangers en labels voor een vlot beheer van sleutels.

"Orakel werkt al geruime tijd aan de uitbreiding van het productgamma", klinkt het. "De coronacrisis en de impact ervan op de evenementensector was een trigger om deze strategie te versnellen. De overname van Eurotag past perfect in dit plaatje en hiermee verwerft Orakel in één klap een mooie productlijn en een stabiel klantenbestand."

Zaakvoerders Dirk Spooren en Jonas Douwen zien de expansie als een grote kans voor Orakel. “Onze digitale druktechnieken bieden enorme mogelijkheden om het Eurotag-gamma verder uit te breiden en ook gepersonaliseerde labels aan te bieden met snelle levertijden. Door de integratie van Eurotag in het wereldwijde verkoopnetwerk van Orakel verwachten we in 2021 al een toename in de export van 200-300%”.

Orakel bestaat 25 jaar. Naast het hoofdkantoor in Retie zijn er ook 7 buitenlandse afdelingen: in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Polen, Griekenland, Hongarije, Noorwegen en Zuid-Afrika.Op dit moment werken er ongeveer 40 mensen bij Orakel België en een 20-tal in de buitenlandse kantoren. In 2019 noteerde Orakel een geconsolideerde omzet van 7,6 miljoen euro.