Nieuws Kempen Pop-ups kleuren centrum van Turnhout

Pop-ups kleuren centrum van Turnhout

Pop-ups kleuren centrum van Turnhout

just ginGisteren meldden we al de komst van een nieuwe pop-up store in het Merodecenter in Turnhout. In de Sint-Antoniusstraat zijn momenteel al twee pop-ups actief: Just Gin en WOLL.

Just Gin opende een maand geleden en biedt een assortiment van een 70-tal gins en een 15-tal tonics, samen met toebehoren. “We drinken zelf graag gin en moesten ver rijden om een speciaalzaak te vinden. Dat bracht ons op het idee om er zelf eentje te beginnen”, zeggen Geert Van der Sneppen en Ann Van Dijck. “Iedereen is positief. Twee weken geleden hadden we een eerste gintasting en die was volzet. Dat gaan we nu één of twee keer per maand herhalen.”

Het tweetal had bij de start een omzet vooropgesteld en daar zitten ze boven. Ook met de zomer in het vooruitzicht hopen ze nog goede zaken te doen. Half juni gaan de deuren van de tijdelijke zaak dicht, wellicht voor goed. “We hebben allebei ook nog een leuke job en die willen we niet laten staan. Nu genieten we van een verlaagde huur. Wanneer we de volle pot moeten betalen, is dit niet haalbaar. Bovendien zitten we dan vast aan een handelshuur.” Het koppel heeft half juni ook een grote reis gepland.

Interieur en meer
Twee panden verder heeft WOLL onderdak gevonden in het pand waar eind vorig jaar pop-up Bazaar huishield. WOLL staat voor Way Of Life & Living. Rodrigo Vanheuckelom en Jolanda Zwysen uit Kasterlee zijn gebeten door interieur maar gaan in hun assortiment breder. “We wilden naast ons werk allebei zoiets doen”, vertelt Rodrigo, die bezetter is, terwijl Jolanda aan de kost komt als interieurjournaliste. “In Amsterdam zagen we een zaak zoals deze en dat was het helemaal.”

Naast interieurspullen verkoopt WOLL ook slow-koffie, kledij, thee, kunst en vintage. “We leggen de nadruk sterk op beleving”, vertelt Rodrigo. “Voor ons is dit een try-out om te zien of dit concept mensen in de Kempen kan boeien. Noem het een soort van thermometer.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer