Nieuws Kempen Portion Pack Belgium splitst zich in twee

Portion Pack Belgium splitst zich in twee

Portion Pack Belgium splitst zich in twee

Portion PackOp 1 april van dit jaar splitst koekjes- en chocoladeproducent Portion Pack Belgium uit Herentals in twee bedrijven. De nieuwe vennootschap Elite Portion Pack NV zal zich toeleggen op de verkoop naar de foodservice-markt en opereert onder de vlag van PortionPack Europe. De bestaande productie-eenheid in Herentals neemt opnieuw haar oude naam aan, Cocachoc NV. “Het ene bedrijf gaat zich exclusief op de productie toeleggen terwijl het andere zich volledig op de markt zal richten, wat maakt dat één plus één drie wordt”, zegt bestuurder Martijn Recourt.

Nieuwe aandeelhouders
De 95 werknemers blijven allemaal aan boord. Een 13-tal stapt over naar het nieuwe salesbedrijf, dat Recourt zal leiden. “Wij blijven ons focussen op dezelfde Europese markt van de foodservice.” De aandeelhouders in de productiefaciliteit worden Onno Bleeker (Barry Callebaut) en Marc Pauwels (The Belgian Chocolate Group – Olen). Het productiemanagement blijft hetzelfde. “Ze willen de productie meer volbezet krijgen en zullen andere markten exploreren, waaronder de retail”, weet Recourt.

De opsplitsing is kort voor de jaarwissel gecommuniceerd aan het personeel en de ondernemingsraad van Portion Pack Belgium. “Met deze stap zijn beide bedrijven ervan overtuigd in de toekomst nog sterker te kunnen opereren”, aldus Martijn Recourt. De afspraken tussen de twee nieuwe bedrijven worden geregeld in een toeleveringscontract.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer