Nieuws Kempen Potentiële koper voor totale inboedel van Bakkerijmuseum

Potentiële koper voor totale inboedel van Bakkerijmuseum

Potentiële koper voor totale inboedel van Bakkerijmuseum

bakkerijmuseum geelEr heeft zich een potentiële koper gemeld voor de totale collectie van het Geelse Bakkerijmuseum. Dat bevestigt Peter Bernaerts van Veilinghuis Bernaerts in Antwerpen. De identiteit wil hij niet prijsgeven. “Het gaat om iemand die bekend is in middens van het lokaal patrimonium. Niet van Geel zelf maar elders uit de Kempen”, aldus Bernaerts.

Aanvankelijk was de inboedel van het museum opgedeeld in een 300-tal loten en zouden die afzonderlijk worden verkocht. Op die manier zou de unieke verzameling van wijlen Willy Goossens onvermijdelijk worden verspreid (zie het artikel eerder deze week). Maar zover komt het dus niet.

“We hebben met de geïnteresseerde koper gepraat en hij heeft de nodige garanties en bankwaarborgen voorgelegd”, legt Peter Bernaerts uit. “Hij heeft ook de nobele bedoeling om de collectie bij mekaar te houden en ze tentoon te stellen en eventueel nog aan te vullen. Niet in Geel maar op een andere locatie. Vervolgens hebben we samen met de weduwe beslist om de collectie als één geheel te verkopen. Dat is ook altijd de initiële bedoeling geweest.”

Nog geïnteresseerden
Intussen hebben zich nog andere geïnteresseerden gemeld, maar die hebben zich nog niet formeel als kandidaat-koper geregistreerd. Wie tijdens de openbare verkoop aanstaande zondag een bod wil uitbrengen, moet zich voor vrijdag 29 augustus om 12 uur registreren bij het veilinghuis. “Voorlopig hebben we één formeel bod”, aldus Peter Bernaerts donderdagavond. “Het zou kunnen dat zich vrijdagvoormiddag nog meer mensen melden. Onder meer een Kempense ondernemer heeft interesse getoond.”

In ieder geval gaat de openbare verkoop zondag om 13 uur door, zij het dat het om 1 lot gaat in plaats van 300. Afwachten hoeveel kopers zich uiteindelijk zullen melden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer