Nieuws Kempen “Praten over je plannen helpt om een stap verder te zetten.”

“Praten over je plannen helpt om een stap verder te zetten.”

(foto: Lovos) speeddating 'toen het nog mocht' bij Broeikas

“Praten over je plannen helpt om een stap verder te zetten.”

Broeikas willen jonge ondernemers in levenden lijve laten netwerken tijdens een Netwalk. Op 6 en 7 maart stuurt de organisatie groepjes van 3 ondernemers op wandel. Inschrijven kan nog.

Netwalk is ontstaan vanuit het idee van verbinding. “Jonge ondernemers zijn hier nu echt naar op zoek”, vertelt Niele ‘Van de Vonk’ Jossa van Broeikas. “Een netwerk kan een serieuze hefboom zijn voor iemands project.” Omdat wandelen nog mag, besloot Broeikas hier een netwerkinitiatief van te maken. “Wij zorgen voor de matching van de ingeschreven jongeren, en sturen hen er samen op uit.”

Broeikas begeleidt jonge ondernemers, vanaf 16 jaar, die hun idee willen uitwerken. Met coaching, begeleiding, workshops en een co-workingspace stimuleert het ondernemerschap bij jongeren. Broeikas maakt deel uit van Startup2440, een ecosysteem met Stad Geel, KULeuven en Thomas More. Tussen de organisaties is hierdoor een mooie kruisbestuiving ontstaan die aanslaat bij jongeren.

“Het afgelopen jaar was het amper mogelijk om elkaar in het echt te ontmoeten. Online spreken we wel eens af voor intervisiemomenten, om te checken hoe het met hen en hun idee gaat. Maar mensen worden het stilaan beu om elkaar vanachter de computer te zien. Netwalk zorgt voor een welkome verfrissing.”

Het initiatief richt zich ook op nieuwe jongeren uit Geel en omstreken die nog niet met Broeikas gewerkt hebben. “We merken een grote goesting in ondernemen. En praten over je plannen helpt om een stap verder te zetten. In het najaar, toen er nog iets meer mocht, brachten we jongeren samen tijdens een speeddate.  Ook dat willen we met Netwalk bewerkstelligen.” Inschrijven voor Netwalk kan nog via de website van Broeikas in Geel (www.indebroeikas.be).

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.