Gyproc Kallo Foto: Gyproc

Premier De Croo krijgt blik achter de schermen van bouwbedrijf Gyproc in Kallo

Gisteren, dinsdag, bracht premier Alexander De Croo een bezoek aan de Gyproc fabriek in Kallo. Tijdens dit bezoek kreeg de premier een blik achter de schermen van de productie en nam hij ook de tijd voor een gesprek met de medewerkers.

Gyproc België werd opgericht in 1957 en is marktleider wat betreft gipsoplossingen in de binnenhuis- en ruwbouwafwerking. Op het hoofdkwartier van de Benelux in Kallo worden gipskartonplaten geproduceerd. Het bedrijf distribueert van hieruit ook natte pleisters en platen voor de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markt.
Gyproc biedt zijn klanten, gaande van bouwprofessionals, vakmannen en projectontwikkelaars tot doe-het-zelvers, innovatieve totaaloplossingen.  Het bedrijf stelt in België zo’n 250 mensen te werk en behoort tot de Franse groep Saint-Gobain, die wereldleider is in licht en duurzaam bouwen.

Saint-Gobain is een Franse multinational die actief is in 67 landen met meer dan 950 productielocaties. Al meer dan 350 jaar ontwikkelt Saint-Gobain producten en oplossingen die bijdragen aan het welzijn. Saint-Gobain behoort tot de 100 meest innovatieve bedrijven ter wereld.

Premier De Croo werd ontvangen door het team en CEO Richard Juggery. Tijdens een rondleiding in de fabriek kreeg premier De Croo een inkijk in het productieproces van de gipsplatenfabrikant. Het team demonstreerde de recent geïntroduceerde maatwerkpakketten-machine. De premier werd geïnformeerd over de voordelen van deze maatwerkpakketten, waarbij gipsplaten in de juiste werkvolgorde per ruimte afgeleverd worden op de werf. Ook zag hij hoe de nieuwe zaagmachine het productieproces verder optimaliseert door efficiënter te zagen, te sorteren en af te leveren.

Foto: Gyproc

Gyproc lichtte zijn missie ‘Making the world a better home’ toe en legde uit hoe het bedrijf streeft naar innovatie en duurzaamheid om deze visie te verwezenlijken. Het team deelde ook inzichten over de uitdagingen waarmee de bouwsector wordt geconfronteerd, zoals onder andere het lager gebruik van grondstoffen en het tekort aan arbeidskrachten. Het team benadrukte ook de doelstellingen van Gyproc op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf wil een voortrekkersrol blijven spelen en koolstofneutraal te zijn tegen 2050.

Het bezoek werd afgesloten met gesprek waar premier De Croo in een open dialoog ging met verschillende medewerkers van Gyproc. Tijdens dit samenzijn werden de medewerkers aangemoedigd om hun ervaringen, ideeën en inzichten alsook hun vragen te delen met de premier. Het resultaat was een waardevolle uitwisseling van gedachten.

Foto: Gyproc