Nieuws Kempen Préparéfabrikant Prima Food verwerft IFS-kwaliteitslabel

Préparéfabrikant Prima Food verwerft IFS-kwaliteitslabel

Préparéfabrikant Prima Food verwerft IFS-kwaliteitslabel

prima foodPrima Food uit Herenthout heeft het fel begeerde IFS-certificaat op hoger niveau behaald. Het vervangt het eerdere BRC-kwaliteitslabel. “Als fabrikant van verse vleesbereidingen is het de eerste prioriteit om onze klanten ook veilige producten aan te bieden. Een doorgedreven kwaliteitszorg met een continu onderhoud van de kwaliteitssystemen maakt deel uit van onze dagelijkse beleidsvoering”, vertelt manager Peter Aerts.

Prima Food heeft zich in minder dan drie jaar ontwikkeld tot een leidinggevende speler in préparé- en filet américainbereidingen. Als private label-producent werkt het bedrijf op maat van de klant, steeds met gebruik van hoogwaardig en dagvers mager kwaliteitsvlees. Met als resultaat een groeiend aantal klanten binnen het supermarktkanaal, de groot- en detailhandel en bij industriële partners.

Strenge eisen
Het IFS (International Featured Standards ) Food-certificeringssysteem heeft als doelstelling voedselveiligheid, kwaliteit en hygiëne in de voedselverwerkende sector te garanderen. Bedrijven moeten daarom voldoen aan strenge specifieke eisen, waaronder een jaarlijkse audit door een onafhankelijk certificeringsorgaan. Deze audit omvat zowel productontwikkeling, de eigenlijke productie en de nazorg, maar gaat ook verder met de evaluatie van het aankoop- en personeelsbeleid.

“De uitstekende score van 98,3% is mede te danken aan de vakkundige begeleiding en dagelijkse opvolging door onze kwaliteitsdienst en de permanente inzet van al onze gemotiveerde medewerkers”, besluit Peter Aerts.

Prima Food heeft een 15-tal mensen in dienst en produceert volumes tot 120 ton per maand.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer