Nieuws Kempen Prijs Ondernemen 2018 voor Smet Group en Robojob

Prijs Ondernemen 2018 voor Smet Group en Robojob

Foto: Ulrik M. Eriksen/SEESmedia.dk

Prijs Ondernemen 2018 voor Smet Group en Robojob

Vanavond heeft Voka Mechelen-Kempen zijn jaarlijkse Prijs Ondernemen uitgereikt. Voor het eerst waren er 2 onderscheidingen wegens de fusie tussen de regio’s Kempen en Mechelen. Smet Group uit Dessel haalde het voor de Kempen en Robojob uit Heist-op-den-Berg voor de Mechelse regio.

De Kempense uitreiking vond plaats op de site van Thomas More/KU Leuven in Geel met aansluitend een netwerkevent op het domein van Belcotec/Clevr. Meer dan 500 ondernemers en medewerkers tekenden present.

Laureaat Smet Group bestaat uit 6 bedrijven die vooral ondergrondse boringen en funderingsoplossingen uitvoeren. De opdrachten gaan tot in het Midden-Oosten en zelfs Antarctica. Bij de onderneming werken zo’n 500 mensen. Volgens de jury heeft Smet Group een sterke reputatie opgebouwd en “verkent het voortdurend nieuwe opportuniteiten op de markt”.

Eigenlijk ook op Kempense bodem situeert zich de winnaar voor de Mechelse regio. Robojob specialiseert zich in compacte robotisering op maat van de maakindustrie. De omzet steeg vorig jaar naar 10 miljoen euro, een verdubbeling in 2 jaar. Er werken 40mensen.

Familiebedrijven
“We bekronen moderne familiebedrijven die slim weten in te spelen op veranderingen op de markt, die het innoveren in hun dna hebben en al jarenlang topondernemerschap uitstralen”, zegt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen.

Eiverwerker Lodewijckx Groep uit Veerle-Laakdal ontving de Innovatieprijs 2018. Ook dit jaar was er opnieuw een publieksprijs en die ging naar bouwbedrijf Vanhout.pro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.