Nieuws Kempen Prijs Ondernemen 2020 voor BelOrta, ook Q-Lite, ODTH en PFL vallen in de prijzen

Prijs Ondernemen 2020 voor BelOrta, ook Q-Lite, ODTH en PFL vallen in de prijzen

Prijs Ondernemen 2020 voor BelOrta, ook Q-Lite, ODTH en PFL vallen in de prijzen

BelOrta, de groenten- en fruitveiling uit Sint-Katelijne-Waver, is door een expertenjury gekozen tot winnaar van de Prijs Ondernemen 2020. De prijs is een erkenning van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Er gingen ook twee prijzen naar de Kempen: Q-Lite uit Baarle-Hertog kreeg de Prijs Innovatief Ondernemen en PFL Uit Beerse de Prijs Veerkrachtig Ondernemen.

Voor de 34e keer heeft de Voka-Kamer Mechelen-Kempen de Prijs Ondernemen uitgereikt. Honderd ondernemers konden het event live bijwonen vanuit het Cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Voor de allereerste keer was het gala ook online – van thuis of op kantoor – te volgen. De hoofdprijs – de Prijs Ondernemen 2020 – ging naar groeten- en fruitveiling BelOrta uit Sint-Katelijne-Waver.

The next step

Q-lite, producent van slimme displays uit Baarle-Hertog, neemt de Prijs Innovatief Ondernemen mee naar huis. Volgens de jury is het bedrijf “inventief met innovatie”. Het juryrapport stelt verder: “Zij zetten ‘the next step’. Ze gaan verder dan productinnovatie. Ze koppelen. er ook een maatschappelijke innovatie aan vast. Zo maken ze digitale verkeersborden die – als je te snel rijdt – geen boete registreren, maar net goede chauffeurs beloont. Wie zich aan de snelheid houdt, schenkt een kleine donatie aan het goede doel. Dát is ondernemen.”

Veerkracht

Door het coronajaar heeft Voka – KvK Mechelen-Kempen voor het eerst ook de Prijs Veerkrachtig Ondernemen uitgereikt. Die ging naar PFL uit Beerse. “Bij PFL, dat instaat voor de audiovisuele ondersteuning van events, hebben ze in amper drie weken tijd hun hele bedrijf heruitgevonden. Ze tonen in deze onzekere tijd, een heel positieve mindset. We vinden het bij Voka belangrijk om dat in de spotlights te zetten”, zei Tine Horsten, directeur Ondernemingsrelaties van Voka – KvK Mechelen-Kempen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer