Nieuws Kempen Prikacties bij LU Herentals tegen hoge werkdruk

Prikacties bij LU Herentals tegen hoge werkdruk

Prikacties bij LU Herentals tegen hoge werkdruk

LUDe werknemers bij koekjesfabrikant LU in Herentals houden prikacties. Zo blijven ze langer in pauze, zonder evenwel het werk neer te leggen. Ze protesteren daarmee tegen de hoge werkdruk.

De voorbije jaren vloeiden behoorlijk wat werknemers af via onder meer pensioen en brugpensioen. Ook is er een aanpassing gebeurd aan de structuur op sommige posten bij de ovens waardoor werkschema’s sneller wisselen.

Vorige week hadden de bonden een lang onderhoud met de directie hierover en sloten beide partijen een voorakkoord. Maar dat was volgens de werknemers onvoldoende en ze gingen over tot prikacties. Daarmee willen ze druk op de ketel zetten. Moest er geen akkoord volgen, dan dreigen ze met een staking. Bonden en directie zitten eerstdaags opnieuw aan tafel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer