Nieuws Kempen Primeur: Janssen laat medisch topcongres live-streamen

Primeur: Janssen laat medisch topcongres live-streamen

Primeur: Janssen laat medisch topcongres live-streamen

janssenJanssen Pharmaceutica heeft afgelopen weekend een medisch topcongres in de VS naar Brussel gebracht via live-streaming. Dat is volgens het bedrijf uit Beerse een primeur voor ons land en voor de Belgische farmaceutische sector. Door live-streaming kunnen meer artsen het congres volgen en wordt komaf gemaakt met verre verplaatsingen.

Onder het label JanssenAcademy wordt meer ingezet op lokale initiatieven in de Benelux om medische educatie dichter bij de arts te brengen. Daarbij worden internationale topcongressen via digitale kanalen naar België gebracht. De digitalisering maakt het mogelijk om tijdsefficiënter te werken, meer artsen te bereiken dan voorheen, minder verre verplaatsingen te doen en betere kwaliteit te leveren.

Daarbij stapt Janssen af van de financiële ondersteuning van artsen naar internationale congressen. Dit werd vanaf 1 januari 2015 stopgezet. Er zal ook meer samengewerkt worden met gezondheidspartners op het terrein om de medische educatie beter te doen aansluiten bij de behoeften van de arts en de lokale klinische praktijk.

Maatschappelijke druk
“Door tijdsdruk past deelname aan buitenlandse congressen niet meer in de agenda van de arts, waardoor deze nascholing steeds lastiger wordt. Daarenboven staat de financiële ondersteuning van artsen door farmaceutische bedrijven om buitenlandse congressen bij te wonen al langer maatschappelijk onder druk”, legt Luc Van Oevelen, Public Affairs Director van Janssen Benelux, uit.

Waar Janssen vroeger slechts vijf artsen aan het Asco Direct Symposium in Orlando kon laten deelnemen, konden nu maar liefst 55 artsen aanwezig zijn op het congres in Brussel. Naast de live-streaming kregen artsen ook dezelfde toegang tot de inhoud en documenten van het congres als de deelnemers in Orlando.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer