CALLENS

Projectportfolio van Callens breidt uit tijdens versnelde energietransitie

GEEL - Het Waregemse familiebedrijf Callens, dat ook een vestiging heeft aan de Janssen-Pharmaceuticalaan in Geel, haalde in de eerste vier maanden van dit jaar al 50 procent van zijn target voor 2023.

Callens, dat bekend staat voor zijn ‘Reliable Process Temperature’ voor de industrie, werkt al enkele jaren naar de energietransitie toe. Het klassieke pallet energiebronnen, met onder andere aardgas, blijft belangrijk maar het is uitgebreid met nieuwe technieken die klanten klaarstomen voor een CO2-neutraler energiebeleid.

Momenteel zijn kleine en grote bedrijven tijdens de versnelde energietransitie op zoek naar alternatieve energiebronnen en die toenemende vraag zorgt voor een uitbreiding van het projectportfolio van Callens. Bovendien zijn de projecttypes gevarieerder. Zowel kmo’s als multinationals uit tal van sectoren kunnen nu bij Callens terecht om hun warmte- en luchttechniek te optimaliseren.

Naast die uitgebreidere projectportfolio zit ook de verkoop van Callens duidelijk in de lift. In 2022 scoorde de verkoop dubbel zo goed als in 2021, waardoor de order entry van de volledige Callens-groep voor het eerst de magische grens van 100 miljoen euro overschreed.