Nieuws Kempen Provincie Antwerpen lanceert website met overzicht van on- en offline winkels in je buurt

Provincie Antwerpen lanceert website met overzicht van on- en offline winkels in je buurt

Provincie Antwerpen lanceert website met overzicht van on- en offline winkels in je buurt

De provincie Antwerpen heeft dit weekend de website gelanceerd www.ikkoopindeprovincieantwerpen.be. Via deze website vinden consumenten snel de weg naar online informatie over handelszaken in hun stad of gemeente. Zo kunnen ze bewust keuzes maken om in hun buurt te winkelen. Niet elke handelaar heeft vandaag al een webshop, toch zijn er vaak leveringen en/of afhalingen mogelijk tijdens de coronacrisis. Op de website staat ook nuttige informatie voor handelaars zelf én voor lokale besturen.

De coronacrisis heeft op handelaars en hun winkels een enorme impact. Veel handelszaken moeten ook de komende tijd nog gesloten blijven.

Veel uitbaters van niet-essentiële winkels en horecazaken blijven echter niet bij de pakken neerzitten. Ze starten met leverings- en afhaalservices, waarbij ze de maatregelen respecteren om het coronavirus in te dijken. Consumenten in de provincie Antwerpen vinden op de nieuwe website een overzicht van dat aanbod, gerangschikt per gemeente.

“We moedigen consumenten aan om nu, meer dan ooit, in hun eigen buurt te winkelen en zo hun lokale economie te ondersteunen,” stelt gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor lokale economie bij de provincie Antwerpen. “Er bestaan al heel wat lokale webshops, maar niet elke ondernemer krijgt zoiets nu nog snel opgestart. Toch liggen hun activiteiten niet stil; vaak kan je nog goederen afhalen of worden die aan huis geleverd. Lokale besturen maken dat offline- en online-aanbod vaak al wel bekend via hun website en sociale media, maar nergens vind je al die informatie gebundeld. Via deze website willen we het globale aanbod meer bekendheid geven.”

Ook voor handelaars en lokale besturen

Ook handelaars en lokale besturen kunnen terecht op de nieuwe website. Ze vinden er een overzicht van de steunmaatregelen die de federale en de Vlaamse overheid nemen voor winkeliers die verplicht moeten sluiten tijdens de coronacrisis. Veel stads- en gemeentebesturen pakken daarnaast ook uit met extra initiatieven om hun handelaars te ondersteunen tijdens deze crisis.

“Handelaars vinden op deze website snel de weg naar al deze ondersteunende initiatieven. Bovendien krijgen ze tips en goede voorbeelden om tijdens de coronacrisis productief te blijven. Ook de lokale besturen kunnen elkaar met hun acties en maatregelen inspireren,” vervolgt gedeputeerde Caluwé. “Als provinciebestuur leren wij zelf heel veel uit deze crisis. De uitdagingen, maar vooral ook de kansen waar de lokale ondernemers tegenaan kijken, komen in deze uitzonderlijke omstandigheden veel duidelijker aan de oppervlakte. Daar zullen we de komende jaren zeker mee aan de slag gaan in het provinciale detailhandelsbeleid.”

De provincie Antwerpen zorgt ervoor dat de website dagelijks wordt geactualiseerd. Hij wordt ook nog uitgebreid met goede praktijkvoorbeelden en relevante informatie.

De website www.ikkooplokaalindeprovincieantwerpen.be is een initiatief van de provincie Antwerpen, in samenwerking met de vier andere Vlaamse provincies en UNIZO Provincie Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer