Nieuws Kempen Psychologen gezocht die ziekenhuismedewerkers kunnen bijstaan

Psychologen gezocht die ziekenhuismedewerkers kunnen bijstaan

Psychologen gezocht die ziekenhuismedewerkers kunnen bijstaan

MOL – Het Heilig Hartziekenhuis lanceert samen met het gemeentebestuur van Mol een dringende oproep naar psychologen en artsen om het personeel van het ziekenhuis bij te staan in deze stresserende tijden. Eerder deze week raakte bekend dat in Mol de afgelopen dagen vijf mensen zijn overleden als gevolg van het coronavirus. Telkens ging het om al verzwakte ouderen.

“Artsen en verplegend, verzorgend, administratief en ondersteunend personeel van het H. Hartziekenhuis leveren momenteel schitterend werk. Zij beleven de coronacrisis vanop de eerste rij: enorm ingrijpend en stressvol!”, stelt de burgemeester in Gazet van Antwerpen. “De combinatie werk, thuis, gezondheid,… weegt na enkele weken mentaal en fysiek door. Het ziekenhuis doet daarom een dringende oproep naar vrijwillige psychologen en artsen die de medewerkers mentale bijstand willen bieden in deze moeilijke tijden.”

Er wordt gezocht naar specifiek opgeleide klinisch psychologen, traumacoaches en second victim coaches. Daarnaast is er nood aan maatschappelijk werkers die met rouw- of verdrietverwerking bezig zijn. En artsen die een bijkomende opleiding hebben gehad in second victim- of traumabegeleiding

Wie de nodige kwalificaties heeft en zijn/haar diensten wil aanbieden, kan reageren via www.gemeentemol.be/vrijwilligermentalebijstand.

Reageer op dit bericht

Sector
Dossier

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Sector
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.