Nieuws Kempen Publieksprijs voor Waterbench van Ebema

Publieksprijs voor Waterbench van Ebema

Publieksprijs voor Waterbench van Ebema

RIJKEVORSEL – The Waterbench valt nog maar eens in de prijzen. Het meubelontwerp dat op de markt wordt gebracht door Ebema uit Rijkevorsel, had al een Henry Van de Velde Award 2020. Gisteren heeft het ontwerp ook nog eens de Public Gold Award gekregen: de publieksprijs.

The Waterbench was het eindwerk van de Antwerpse Barbara Standaert in 2018 voor VOMO, de Voortgezette Opleiding Meubel-Ontwerp van Interieur, Design & Architectuur van Thomas More in Mechelen. Het is een zitelement dat regenwater opneemt voor de planten die erin verwerkt zijn. Dat maakt het zitbank, plantenbak en regenton in één meubel.

Het ontwerp is vrij snel opgepikt en won al de Fast Track Design Award tijdens de Interieur Biënnale in Kortrijk en een Henry van de Velde award. Daar komt nu nog de Public Gold Award bij.

Te kijk en te koop

Heel veel leuke ideeën raken niet verder dan een ontwerp en een prototype. Dat geldt dus niet voor de Waterbench . Die is nu al een tijdje in productie bij Ebema, met vestigingen in Zutendaal en Rijkevorsel. Je kan zelf met de Waterbench kennis maken in de hoofdzetel in Zutendaal of bij woonwinkel Mastermeubel in Turnhout, waar je hem ook kan kopen. Tot 29 maart staat de Waterbench in mini-uitvoering ook in de gratis tentoonstelling in BOZAR in Brussel met alle winnaars van de Henry van de Velde Gold Awards.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.