Pulsar Power opent kantoor in Griekenland, omdat daar nog ingenieurs zijn

HERENTALS - Ingenieursbureau Pulsar Power, een expert in hernieuwbare energie, opent een tweede kantoor in Griekenland. "Het technische talent dat wij zoeken is heel schaar in België. In Griekenland zijn enorm veel ingenieurs die moeilijk aan werk geraken", zegt ceo Guy Vanderdungen.

Pulsar Power is een jong bedrijf. Ceo Guy Vandendungen en cto Alessio Olivia richtten het in 2021 op. In het voorjaar van dit jaar nam Pulsar Power, dat grootschalige hernieuwbare-energieprojecten van bedrijven in binnen- en buitenland begeleidt, kantoren in Frame 21 Business Center in Herentals in gebruik.

Pulsar Power kent een exponentiële groei. Op een jaar tijd steeg het aantal werknemers van één naar vijftien. Deze zomer opende het ingenieursbureau een tweede kantoor in Griekenland.

De reden is eenvoudig: personeel. “In Griekenland zijn enorm veel ingenieurs die moeilijk aan werk geraken”, zegt Guy Vandendungen. “Het leek ons dus een logische stap om Grieks talent aan te werven. Met een vernieuwde Griekse website proberen we talent te rekruteren en tegelijkertijd de interessante Griekse markt aan te boren.”

Door een kantoor te openen in Athene, moeten de Griekse collega’s niet naar België emigreren. “Ze krijgen de kans om in hun thuisland voor een internationaal bedrijf te werken. Dat maakt de job interessanter. Europa is vanuit Griekenland vlot bereikbaar. Al onze projecten worden zowel vanuit België als vanuit Griekenland op de voet te volgen.”

Pulsar Power bereidt ook de opening van een kantoor in Spanje voor, maar is ook hier nog op zoek naar zes nieuwe collega’s.