Nieuws Kempen Q8 laat Turnhout aardgas onder druk tanken

Q8 laat Turnhout aardgas onder druk tanken

Q8 laat Turnhout aardgas onder druk tanken

Q8 CNG-stationQ8 Petroleum België heeft vandaag aan de Steenweg op Gierle in Turnhout zijn tweede CNG-station in België geopend. Het is meteen het eerste CNG-station in Turnhout. CNG staat voor Compressed Natural Gas, of aardgas onder druk. Deze brandstof is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook uiterst veilig en voordelig. Q8 zegt hiermee in te spelen op de groeiende vraag van Belgische consumenten naar alternatieve en milieuvriendelijke brandstoffen.

Bij de keuze voor een alternatieve brandstof zit aardgas duidelijk in de lift. Terwijl er in 2013 amper 190 wagens op aardgas ingeschreven waren, waren er dat begin vorig jaar al 650. Momenteel rijden er in België zowat 2.000 CNG-wagens. Wereldwijd gebruiken trouwens al meer dan 20 miljoen particulieren en bedrijven voertuigen op aardgas.

500 km met volle tank
Inge Froidmont, Environmental Supervisor Kuwait Petroleum North West Europe: “CNG staat garant voor een groot rijcomfort en een autonomie die vergelijkbaar is met die van andere brandstoffen. Met een volle tank kan je maar liefst 500 km rijden en met een hybridemotor aardgas-benzine zelfs 1.000 km. Bovendien is de CNG-technologie uiterst veilig, zodat je overal mag parkeren. Zelfs ondergronds.”

Eric Vos, burgemeester van Turnhout: “We onderschreven samen met de Kempense gemeenten een engagement om tegen 2020 de CO2-uitstoot in de Kempen met 20% te verminderen. De acties om dit te realiseren zijn onder meer gericht op duurzame mobiliteit en op zuinig en anders omgaan met water en energie. Het stadsbestuur moedigt organisaties en bedrijven aan om samen een duurzame omgeving te realiseren. Wij zijn dan ook verheugd dat Q8 in Turnhout het tweede Q8 CNG station in België opent.”

In de loop van 2015 zal Q8 nog drie andere CNG-stations openen. “Hiermee komen we tegemoet aan de wensen van de consument. Uit onderzoek blijkt namelijk dat naast prijs de nabijheid van een station een grote rol speelt bij de keuze voor hun brandstof”, aldus Katia Van Bouwel, Corporate Communications Expert Kuwait Petroleum North West Europe.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer