Nieuws Kempen Qulaco blijft groeien en realiseert dit jaar een eigen bedrijfsgebouw

Qulaco blijft groeien en realiseert dit jaar een eigen bedrijfsgebouw

Roy Quinten (links) en Jan Latet

Qulaco blijft groeien en realiseert dit jaar een eigen bedrijfsgebouw

GEEL/TESSENDERLO – Het gaat goed met Qulaco dat prefabbeton maakt. Het bedrijf dat in 2016 is opgestart zal vroeger dan verwacht een eigen gebouw realiseren. Nu huurt Qulaco nog een gebouw in Geel. In zijn 4-jarig bestaan groeide Qulaco van 2 naar 20 werknemers en daar komen er vanaf volgend jaar nog bij.

Jan Latet en Roy Quinten, de oprichters van Qulaco, zijn 4 jaar begonnen aan wat een succesverhaal blijkt. Qulaco, producent van prefabbeton, groeit nog steeds. “We profiteren er mee van dat de bouw al enkele jaren floreert”, verklaart Jan Latet het succes. “Onze producten worden veel gebruikt voor gevels en terrassen en net dat komt goed van pas bij de bouw van bijvoorbeeld appartementen en woonzorgcentra. Het zijn juist dat soort woningen die de laatste jaren veel worden gebouwd. Er komen nog altijd Belgen bij, de mensen worden ouder, er zijn veel alleenstaanden en er mag in principe niet meer worden bijgebouwd op het platteland. Dat maakt dat appartementen nu in trek zijn en dat is goed voor ons.”

Tessenderlo

In 2016 richten Latet en Quinten Qulaco op. Ze huren daarvoor een hal in Geel. Door de sterke groei is die nu te krap geworden. Daarom heeft Qulaco een bedrijfsterrein aangekocht in Tessenderlo. Tegen het einde van het jaar moet daar een nieuw gebouw staan en verhuist Qulaco naar Tessenderlo. Een investering van 4,5 miljoen euro. “We hadden oorspronkelijk voor Geel gekozen omdat dat goed gelegen is in functie van de zware transporten die wij moeten doen”, vertelt Latet. “Eigenlijk zitten we binnenkort in Tessenderlo nog beter. We zijn er dicht bij de E 313 en de E 314 en kunnen dus goed zowel Limburg bereiken, als Antwerpen, Leuven en Brussel. Bovendien is het voor mij zelfs iets dichter bij huis. Ik woon in Tongeren. Roy woont in Lommel.”

Groeiparcours

Qulaco bouwt zijn nieuwbouw 2 jaar eerder dan de oprichters aanvankelijk hadden gedacht. Dat heeft alles te maken met de snelle groei van het bedrijf. 2 jaar geleden draaide Qulaco een omzet van 2 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg de omzet al 3,75 miljoen euro. En het plafond is nog niet bereikt. “Wanneer we naar onze nieuwbouw zijn verhuisd, is er in 2021 ruimte om 10 extra mensen in dienst te nemen. In de jaren daarna zullen er nog eens 5 of 10 bijkomen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.