Nieuws Kempen Raamproducent haalt psycholoog in huis

Raamproducent haalt psycholoog in huis

Raamproducent haalt psycholoog in huis

Raamproducent Peeters nv uit Dessel schakelde onlangs een psycholoog in om het welzijn van zijn werknemers te peilen, alarmsignalen op te vangen en vervolghulp te bieden aan medewerkers die het nodig hebben. Om in te spelen op de noden van het personeel, heeft Peeters nu een psycholoog op de payrol gezet.

Raamwinkel nv uit Bornem en Peeters nv uit Dessel vallen onder 1 management en hebben samen 80 medewerkers in dienst. Om pro-actief tewerk te gaan rond burn-outs en psychologische problemen, heeft het bedrijf een psycholoog ingeschakeld.

Inzake mentaal welzijn en burn-outs wil ramen- en deurengroep Raamwinkel – Peeters graag bij de besten van de klas behoren. De groep besliste daarom een tijd geleden al om zijn werknemers individuele psychologische ondersteuning aan te bieden.

“We merken dat het zware tijden zijn, ook in onze winkels”, vertelt CEO Serge Vanhaverbeke. “Jaarlijks kopen 2500 consumenten bij ons en stellen we vast dat almaar meer klanten een korter lontje hebben: de reacties zijn minder vriendelijk, het geduld raakt sneller op, de bedankjes blijven achterwege. Dat moeizamere contact met de klant vreet ook aan ons team.”

“Door het verplichte thuiswerk is het als organisatie bovendien niet altijd evident om de vinger aan de pols te houden. We willen te allen tijde vermijden dat de emotionele noden van onze werknemers onder de radar blijven. Daarom beslisten we een psycholoog mee aan boord te nemen om onze mensen de kans te geven écht te uiten hoe ze zich voelen.”

Er heerst nog altijd een groot taboe rond onze mentale gezondheid, ondervond Serge. “Zeker als je in een mannenwereld zoals de bouwsector actief bent, is het niet altijd evident toe te geven dat je psychologische hulp zoekt. Echte mannen huilen niet, he?”

Toch ontdekte hij dat zijn werknemers wel te vinden waren voor een persoonlijk consult met een psycholoog, ‘aangeboden door het huis’. “Het geeft hen het gevoel dat ze gehoord worden en dat de bedrijfsleiding oprecht met hen begaan is.”

“Al onze werknemers krijgen nu een persoonlijk gesprek met een psycholoog die hun noden opspoort, hun mentale weerbaarheid peilt en eventuele alarmsignalen detecteert. Zo hopen we erger te voorkomen en onze werknemers te behoeden voor burn-outs en depressies, eigen aan deze rare tijden. Een gezonde geest in een gezond lichaam; anders lukt het niet”, concludeert Serge.

Hij hoopt met deze actie ook andere ondernemers te inspireren om de mentale gezondheid van hun werknemers niet uit het oog te verliezen.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer