Nieuws Kempen Recht van school een eigen zaak begonnen

Recht van school een eigen zaak begonnen

Recht van school een eigen zaak begonnen

kapsalon eleganceAmper 19 jaar is Inge Van Poppel en ze baat al haar eigen kapsalon uit. Dat opende ze trouwens nog voor ze in juni van dit jaar afstudeerde. “Ik ben heel blij dat ik meteen de stap naar zelfstandig ondernemer heb gezet”, klinkt het enkele maanden later.

De Arendonkse Inge Van Poppel studeerde haartooi aan het Sint-Lutgardisinstituut in Mol. Nog voor ze haar diploma einde juni behaalde, werkte ze al in haar eigen kapsalon Elegance, dat is ondergebracht in de Alfons Smet Residenties in Dessel. “Op woensdagnamiddag en zaterdag. Via de bvba van mijn moeder, want ik had nog geen getuigschrift bedrijfsbeheer. Intussen heb ik dat wel, samen met mijn diploma.”

Inge heeft er nooit aan getwijfeld om te beginnen als zelfstandige. “Ik wou liever op mijn eigen benen staan, mijn eigen ding doen zonder controle van iemand anders. Ik wou niet op de vingers worden gekeken.”

Berekend risico
Natuurlijk was een eigen zaak een stap in het ongewisse, maar door de locatie kon ze de risico’s beperken. “Mijn kapsalon bevindt zich binnen de muren van de Alfons Smet Residenties, een nieuw woonzorgcentrum en serviceflats. Op die manier had ik al klanten van de mensen die daar verblijven. Die hebben intussen de weg gevonden.”

Voor de inrichting van haar zaak ging ze niet over één nacht ijs. Die straalt een retro-chique karakter uit met donker behangpapier tegen de muur en een kristallen luchter aan het plafond. Zowaar een huiselijke sfeer. “Het interieur vond ik van groot belang. De eerste indruk wanneer je ergens binnenkomt, is heel belangrijk. Met simpele dingen kan je vaak een mooi resultaat bekomen. En ik wil zelf graag naar mijn werk gaan.” Naast haar kappersactiviteiten verkoopt ze juweeltjes, sjaals en haarverzorgingsproducten.

Hoe ze terugkijkt op de voorbije vijf maanden? “Ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan. Ik wil verder groeien en meer mensen van buitenaf naar mijn kapsalon halen, door te adverteren en via mond-aan-mondreclame.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer