Nieuws Kempen Recordaantal overnachtingen voor jeugdkamp De Maat

Recordaantal overnachtingen voor jeugdkamp De Maat

Recordaantal overnachtingen voor jeugdkamp De Maat

jeugdkamp de maatJeugdkamp De Maat in Mol heeft in 2014 met 12.605 overnachtingen een nieuw record op de tabellen gezet. Ook de toekomst ziet er veelbelovend uit. Zo hebben jeugdbewegingen al tot 2022 opties genomen op de meest interessante periodes in de zomer. Voor dit en volgend jaar stelt vzw Jeugdkamp De Maat nog verschillende investeringen in het vooruitzicht om het comfort voor de gasten verder te verhogen.

Vzw Jeugdkamp De Maat bestaat al bijna dertig jaar. De eerste jaren draaide het jeugdkamp op een 2 à 3 000 overnachtingen per jaar. Nu ligt dit cijfer al meer dan vier keer hoger. De gronden en gebouwen zijn eigendom van het gemeentebestuur. De vzw heeft deze in langdurige erfpacht en staat in voor het beheer van het erkende jeugdverblijfcentrum.

Half miljoen geïnvesteerd
De afgelopen tien jaar werd meer dan 500.000 euro geïnvesteerd in de vernieuwing en verdere uitbouw van het jeugdkamp, mede dankzij subsidies van de Vlaamse dienst Jeugdwerk en Toerisme Vlaanderen. Zo kwamen er een ondergrondse waterzuiveringsinstallatie van meer dan 120.000 euro, werd het sanitair vernieuwd en de vereiste brandveiligheidsvoorzieningen geïnstalleerd.

Voor de toekomst staan nog bijkomende investeringen op stapel. Zo moet dit najaar een sanitaire blok volledig gerenoveerd worden. De vzw wil de nodige 20.000 euro zelf financieren mits 40 procent subsidies van Toerisme Vlaanderen. Ook zijn bepaalde goten en daklijsten aan vernieuwing toe, gevolgd door een schilderbeurt van alle buitenschrijnwerken. Een derde project dat het comfort van de gasten moet verhogen, is het vernieuwen van de keuken. Dit laatste is gepland voor 2016.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer