Nieuws Kempen Recyca krijgt sectorprijs voor nieuwe inzamelbox

Recyca krijgt sectorprijs voor nieuwe inzamelbox

Recyca krijgt sectorprijs voor nieuwe inzamelbox

recycaRecyca uit Malle heeft een FEBEM Award gewonnen voor hun nieuwe inzamelbox voor afgedankte elektrische en elektronische apparaten. Het bedrijf kreeg de onderscheiding in de categorie ‘Beste innovatie/milieuproject’. FEBEM is de Federatie van Bedrijven voor Milieubeheer en reikte afgelopen week zijn eerste awards uit.

“We zijn bekend als inzamelaar van inktpatronen”, vertelt Tom Nuyts, die het bedrijf samen leidt met Mike Van Der Weyde. Maar de onderneming breidde recent zijn activiteiten uit. “Bij elk gezin liggen oude materialen waar ze eigenlijk niets meer mee doen: gsm’s, adaptors, CD-roms, tablets, enz. Ze houden die dingen bij omdat ze denken dat het ooit nog van pas komt, maar uiteindelijk blijven die liggen. Dat bracht ons op het idee om die ook te gaan inzamelen. We creëerden daarvoor een Family Box, die we distribueren naar scholen, bedrijven en verenigingen. Per box van 25 kilo krijgen die daar 5 euro voor. Wij verzorgen de ophaling en sortering en brengen de materialen naar de verwerkers, allemaal ondernemingen in België. Met de box zijn we eind vorig jaar low profile gestart, maar zeker nu met het behalen van de award willen we daar verder op inzetten. Hij is intussen ter beschikking in heel België.”

Recyca stelt in Malle 22 mensen te werk en heeft dochterondernemingen in Nederland en Frankrijk. In totaal telt het bedrijf 48 werknemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer