Nieuws Kempen Reisorganisator vult gat in markt

Reisorganisator vult gat in markt

Reisorganisator vult gat in markt

RETIE, DESSEL –  “Veel van onze klanten willen graag fietsen en wandelen met gps. Alleen: ze kunnen het niet. Speciaal voor hen hebben wij de workshop ‘Fiets- en wandelgps in 1 dag’ ontwikkeld”, zegt Paul Huysmans (56) van reisorganisatie Happy Weekends uit Retie. De nieuwe workshop vult een gat in de markt, want de eerste vijf dagen zijn al meteen uitverkocht.

Happy Weekends in Retie is gespecialiseerd in korte fiets- en wandelvakanties van hotel naar hotel en met bagagevervoer. Oorspronkelijk waren dat uitsluitend groepsvakanties, maar sinds corona kwamen daar ook individuele arrangementen bij. “Onze doelgroep zijn vooral 50- tot 70-jarigen: een generatie die niet is opgegroeid met de computer”, zegt Paul Huysmans.

Gpx-bestanden

Mensen die bij Happy Weekends een vakantie boeken, krijgen bij vertrek hun fiets- en wandelroutes aangeboden op papier. Als ze dat wensen, ontvangen ze ook de bijbehorende gps-bestanden voor op hun gps-toestel. “Maar bijna niemand vraagt ernaar”, zegt Paul. Toch blijken veel van zijn klanten helemaal niet afkerig te staan tegen wandelen of fietsen met gps, maar hebben ze het eenvoudigweg niet in de vingers. “Ze kunnen het niet, maar ze zouden het wel heel graag willen kunnen”, zegt Paul. “Wij met Happy Weekends zagen daarin een rol weggelegd voor onszelf, temeer omdat we de kennis in huis hebben om een helpende hand te bieden. Een van onze vaste fietsbegeleiders is goed onderlegd in fietsnavigatie en hij heeft nu een opleiding uitgewerkt.”

De workshop heet Fiets- en wandelgps in 1 dag en kost 95 euro. “De dag start met een theoretische opleiding in de voormiddag. Je leert er werken met het programma RouteYou, een Belgische applicatie die zeer gebruiksvriendelijk. ‘s Middags hebben we een lunch en na de middag volgt een fiets- of wandeltocht, waarbij je de aangeleerde vaardigheden in de praktijk kan uittesten. Onderweg, maar ook achteraf kun je nog altijd bij ons terecht voor hulp en ondersteuning.”

 

“Een van onze vaste fietsbegeleiders is goed onderlegd in fietsnavigatie en heeft nu een opleiding uitgewerkt”, zegt reisorganisator Paul Huysmans. — © RR

Fietsgroothandel Codagex

De opleidingen vinden plaats bij fietsgroothandel Codagex in Dessel, die behalve fietsen en fietsonderdelen ook Garmin-navigatietoestellen verdeelt. Bij de inschrijving kunnen de deelnemers, met korting, meteen ook een Garmin Edge 530 bestellen. Het toestel ligt op de dag van de opleiding voor hen klaar en kan dan tegelijk ook volledig geïnstalleerd worden. “We beschikken hier over de nodige ruimte en infrastructuur. We werken graag mee aan dit initiatief omdat het rechtstreeks aansluit bij onze activiteiten in de fietssector”, zegt zaakvoerder Guy Peeters van Codagex.

Met de nieuwe workshop beantwoordt Happy Weekends een grote nood, zo blijkt, want de eerste vijf dagen zijn al onmiddellijk uitverkocht. De eerstvolgende vrije dagen zijn op vrijdag 25 maart, vrijdag 1 april en zaterdag 2 april. Per dag kunnen maximaal tien mensen deelnemen.

www.happyweekends.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.