REM B

REM-B lanceert ‘Digitaal Interventieplatform’ met brandweer én realiseert reordomzet in 2020

BEERSE – REM-B Hydraulics uit Beerse, gespecialiseerd in verkoop, herstelling en onderhoud van hydraulische onderdelen en installaties, heeft als een van de eerste bedrijven binnen de hulpverleningszone Taxandria een goedgekeurd digitaal interventieplan. Zo’n plan is er om de samenwerking  tussen de brandweer en exploitanten (ondernemingen) te verbeteren, wat zeker nuttig is in noodsituaties. Rem-B zag in dit coronajaar trouwens zijn omzet voor het eerst tot boven de 20 miljoen euro uitkomen.

REM-B uit Beerse is één van de eerste bedrijven uit hulpverleningszone Taxandria die zijn digitaal Interventieplan heeft ingediend en goedgekeurd gekregen. Zo’n Digitaal Interventie Plan is een digitaal collaboratief platform onder de Vlaamse brandweerzones om de samenwerking  tussen de brandweer en exploitanten (bedrijven, winkels, openbare instellingen, …) te vereenvoudigen. Het moet de brandweer helpen om in geval van nood snel en efficiënt de nodige actuele informatie ter beschikking te hebben. “Bij een brand of ramp is het van cruciaal belang dat de brandweer snel digitaal over accurate informatie beschikt: toegang tot gebouwen, gevaarlijke stoffen, contactpersonen, hydranten, noodplannen enzovoort”, zeggen directeur Paul Vermeiren en preventieadviseur Paul Dickens van REM-B.

Testproject

Het digitaal plan dat het bedrijf in Beerse heeft uitgewerkt, maakt deel uit van een testproject in de hulpverleningszone Taxandria. Het is de bedoeling om hieruit nog te leren, daar waar nodig het systeem continue te verbeteren en verder te kunnen uitrollen naar alle exploitanten.

20 miljoen

Het mag duidelijk zijn dat REM-B in 2020 zeker niet heeft stilgezeten. “Corona zorgt bij klanten voor onzekerheid’, vertelt Paul Dickens in Gazet van Antwerpen. “Zij drukken de pauzeknop in voor grote nieuwe projecten. Als er minder wordt vernieuwd, wordt er langer gewerkt met bestaande machines. Dat betekent ook meer onderhoud en herstellingen.”

Export is goed voor 55% van de activiteiten. Rem-B is sinds vorige maand volledig in Amerikaanse handen. “Sinds 1985 is onze omzet nagenoeg ieder jaar gestegen. Dit jaar komen we uit op een groei van 10%”, zegt de directeur. “Voor het eerst sinds de oprichting bereiken we de kaap van 20 miljoen euro.”