Nieuws Kempen REM-B op grootste bouwbeurs van Noord-Amerika

REM-B op grootste bouwbeurs van Noord-Amerika

REM-B op grootste bouwbeurs van Noord-Amerika

BEERSE – Nog net voor de strenge Corona-maatregelen van kracht zijn geworden, zijn de 5 medewerkers van REM-B in Beerse terug thuis nadat ze voor het bedrijf hebben deelgenomen aan een van de grootste en belangrijkste bouwbeurzen ter wereld. Die vond plaats in Las Vegas. Voor REM-B was het de eerste keer dat het aan de bouwbeurs deelnam en dat heeft alles te maken met het partnerschap dat REM-B heeft gesloten met zijn Amerikaanse sectorgenoot ETS.

REM-B is specialist in hydraulische systemen. Het bedrijf levert en herstelt hydraulische componenten voor de bouw.

Begin 2019 sloot REM-B een partnerschap met ETS uit Memphis (de grootste Amerikaanse merkonafhankelijke distributeur van originele BOSCH REXROTH componenten en reserveonderdelen). Beide bedrijven werkten al jarenlang samen en gaan nu een nauwer verband aan, waarbij ETS stapsgewijs een steeds groter deel van REM-B in handen krijgt. Het partnerschap stelt beide bedrijven in staat om elkaars portfolio nog  te verbreden, voorraad uit te breiden en optimaal gebruik te maken van elkaars jarenlange kennis en ervaring. “Ook is het mogelijk om samen betere voorwaarden te bedingen bij leveranciers en bijgevolg betere voorwaarden aan te kunnen bieden aan klanten”, legt Paul Dickens uit van REM-B. “Met dit partnerschap hebben we nu een sterke aanwezigheid in Europa en in Noord-Amerika. Samen hebben we de ambitie om een wereldspeler te worden en ook aanwezig te zijn in Azië.”

Bouwbeurs

Nu de samenwerking met ETS nauwer is, is REM-B voor het eerst naar CONEXPO-CON/AGG getrokken, de grootste bouwbeurs van Noord-Amerika en een van de belangrijkste van de wereld. “Heel de wereld is daar”, vertelt Tim De Bie, die er voor REM-B bij was. “We hebben het bezoek gehad van veel klanten en hebben samen ons versterkt imago en sterke punten in de verf gezet. Ook hebben we heel wat nieuwe contacten gelegd. De Corona-crisis was al voelbaar, weliswaar milder dan vandaag. Door die crisis hadden enkele grote fabrikanten afgezet. Dat is voor ons een voordeel gebleken. Omdat wij verdeler zijn van die fabrikanten, kwamen geïnteresseerden nu naar onze stand. Zo hebben we veel nieuwe contacten kunnen leggen. Alle medewerkers op onze gezamenlijke stand van ETS en REM-B waren de hele dag in de weer.”

REM-B en ETS hebben ondertussen klanten in 75 landen. Het is hun bedoeling om samen nog meer van de markt te veroveren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer