Nieuws Kempen Reparo stopt en schenkt stock weg

Reparo stopt en schenkt stock weg

Reparo stopt en schenkt stock weg

TURNHOUT – Bij Made In Kempen is er niet alleen aandacht voor een ’Starter van de week’, maar voor een keer ook voor een ‘eindiger’. Fietsatelier Reparo in Turnhout houdt er na 9 jaar mee op. De voorraad fietsonderdelen die nog in stock was, is geschonken aan Fietspunt Turnhout.

Reparo in de Turnhoutse Lokerenstraat haalt net zijn 10de verjaardag niet. Het fietsatelier sluit niet uit noodzaak, maar omdat het voor zaakvoerder Kris Willemsen tijd werd voor iets nieuws. “Ik ben een nieuwe professionele weg ingeslagen”, vertelt Willemsen. “Reparo heb ik altijd in bijberoep gedaan en met mijn nieuwe job is het niet mogelijk om de openingsuren aan te houden. Er is ook geen beginnen aan om alles op afspraak te doen.”

Het fietsatelier had nog wel een flinke voorraad aan wielen, banden, sturen, bagagedragers en andere fietsonderdelen. Om die weg te werken, had Willemsen de keuze tussen afvoeren, verkopen, of wegschenken. Het werd het laatste. De volledige stock van Reparo gaat naar Fietspunt Turnhout, een lokaal diensteneconomieproject. Fietspunt herstelt fietsen, verkoopt tweedehands fietsen en baat een gratis bewaakte fietsenstalling uit.

“Een dergelijk project ligt me na aan het hart”, vertelt Willemsen. “Ik ben in veel zaken sociaal gedreven. Sommige mensen zullen mij ook wel kennen via Levensloop Turnhout, waar ik me sterk voor engageer. Op deze manier komt er nog een mooi einde aan Reparo, al is er wel een traan gevloeid toen ik alles heb ingepakt.”

Fietspunt is donderdag de spullen komen ophalen en is heel blij met de gift. “Kris mag altijd langskomen als hij nog iets nodig heeft”, liet een verantwoordelijke al weten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer