Nieuws Kempen Restaurant Colette over-zomert in Averbode

Restaurant Colette over-zomert in Averbode

Thijs Vervloet, foto: Leo Brouwers

Restaurant Colette over-zomert in Averbode

WESTERLO – Restaurant Colette, sterrenrestaurant in Westerlo, verhuist voorlopig naar een ruimere locatie aan de vijvers in Averbode. In het huidige pand in de Sint-Lambertusstraat is social distancing niet mogelijk, oordeelt chef Thijs Vervloet.

“Ik ben met de meter rondgegaan in Colette, ik kan er de veiligheid niet garanderen”, merkt chef Thijs Vervloet van Restaurant Colette op. Zijn restaurant was voor het laatst open op 13 maart. Een dag later begon hij met een takeaway-versie van Colette. Ondertussen is het afwachten tot wanneer de horeca weer open mag en ook dan zal social distancing nog een rol blijven spelen. “Daarom zocht ik naar alternatieven”, verltelt Thijs Vervloet in Gazet van Antwerpen. “Een zoektocht bracht me bij De Vijvers in Averbode, een paviljoen aan de rand van een mooi stuk natuur, waar al horeca-uitbatingen zijn geweest.”

Restaurant Colette verhuist tijdelijk naar daar en zal het pand inrichten met ronde tafels, voor twee tot vier personen. “In totaal nemen we veertig gasten aan. We rekenen ook op goed weer, want het terras is fabelachtig: de parasols zijn besteld.”

Maximum 40

Meer gasten zal Colette per avond niet aannemen, ook al zou de locatie in Averbode dat makkelijk aankunnen. “Ik wil mijn huidige kwaliteit blijven garanderen”, zegt Vervloet resoluut. “En ik wil dat doen met de equipe die we nu hebben, want uiteindelijk gaat dit alles over het overleven van Colette. Veertig is een maximum, binnen en buiten opgeteld. Daarom zullen we ook uitsluitend ’s avonds geopend zijn. Dat geeft ons de mogelijkheid om alles vooraf grondig te ontsmetten.”

Restaurant Colette is van 11 juni tot 15 september te vinden aan de Judocus Pauwelslaan in Averbode, telkens van donderdag tot en met maandag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.