Nieuws Kempen Restaurant maakt plaats voor starterscentrum

Restaurant maakt plaats voor starterscentrum

Restaurant maakt plaats voor starterscentrum

ARENDONK – Vlaams minister Hilde Crevits kent ruim 120.000 euro subsidie toe aan het gemeentebestuur van Arendonk om het voormalige restaurant Il Giardino te kopen. Bedoeling is dat er ruimte wordt gemaakt om startende ondernemers te huisvesten.

Steden en gemeenten kunnen aan Vlaanderen een toelage vragen om een pand aan te kopen in kernwinkelgebieden. Door een nieuwe bestemming aan deze panden te geven, kan een lokaal bestuur de detailhandel en het lokale economische weefsel versterken. “Soms blijven gebouwen lang leeg staan. Dat oogt niet goed in het straatbeeld en het ondermijnt de lokale handel”, licht Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) toe.

In totaal heeft de minister 1,1 miljoen euro aan subsidies vrijgemaakt voor aanvragen uit diverse steden en gemeenten. Daarbij ook Arendonk. Het gemeentebestuur krijgt zowat 1/3 (121.770 euro) terugbetaald voor de aankoop van het vroegere Italiaanse restaurant Il Giardino op de Vrijheid. Het doel is om hier nieuwe ondernemingen een onderkomen te bieden. Startende bedrijven zullen er na de totale renovatie van het pand, gebruik kunnen maken van kantoren en alle faciliteiten. Op die manier krijgt de lokale economie een flinke injectie van vernieuwende projecten.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.