Nieuws Kempen Restaurant Signatuur sluit in Hoogstraten en duikt weer op in Antwerpen

Restaurant Signatuur sluit in Hoogstraten en duikt weer op in Antwerpen

Restaurant Signatuur sluit in Hoogstraten en duikt weer op in Antwerpen

HOOGSTRATEN/ANTWERPEN – Eind 2019 sloten chef Bart Gils en gastvrouw Sally Lauwers de deuren van hun restaurant Signatuur in Hoogstraten om op verschillende plaatsen stages te doen om Signatuur vervolgens te heropenen in Antwerpen. Op 11 september start het koppel, na heel wat virus-perikelen, aan een nieuw hoofdstuk in de Volkstraat.

In oktober 2015 openden Chef Bart Gils en gastvrouw/sommelier Sally Lauwers, zonder enige achtergrond in grote restaurants, hun eigen bistro Signatuur in Hoogstraten. Het restaurant scheerde al hoge snel toppen met eerst een vermelding in Gault & Millau. Chef Bart behoorde al snel tot de selectie van Jong Keukengeweld en werd NorthSeaChef. Daarna volgde een ‘Bib Gourmand’ in Michelin, waarmee men de restaurants met de beste prijs-kwaliteitsverhouding aanduidt.

Eind 2019 was het koppel klaar voor een nieuwe uitdaging, en zette het na sluiting in Hoogstraten hun zinnen op een heropening in Antwerpen. 11 september wordt hun droom officieel realiteit. “De voorbije jaren werden heel wat ideeën aangepast of geschrapt wegens te weinig handen in de keuken. Dit probleem werd ondertussen aangepakt en we gaan er een flinke lap op geven”, vertelt het koppel.

Op de nieuwe locatie zorgden Bart en Sally voor een vernieuwd interieur en aangepaste menu’s. “We zullen in Antwerpen een lichte keuken brengen, we vertrekken heel vaak vanuit de klassieke basis en zetten dan het gerecht naar onze hand. Onze menu’s zullen veelal bestaan uit groenten uit de buurt, Noordzeevis, maar ook een goed stukje vlees zal niet mankeren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.