Stiltecocon Prinsenpark

Retienaar brengt Ghongha en stiltewandelingen naar Prinsenpark

De slak is voor Tommy een metafoor voor mindfulness en hoogsensitiviteit. Initiatiefnemer Tommy Browaeys uit Retie plaatste de cocon om iedereen de kans te geven om innerlijke rust te vinden. Tommy plant ook nog enkele stiltewandelingen in het park.

"Fysieke en mentale rust zijn voor te veel mensen ver zoek, op en naast het werk", zegt Tommy Browaeys. "We raken steeds meer van onszelf en elkaar vervreemd, omdat we doorgaan met iets wat we eigenlijk niet meer willen. Zo hopen we om later gelukkig te kunnen zijn, tot we overprikkeld afhaken. Want helaas hebben we meestal een ferme wake-up call nodig, een crisis zoals een burn-out, bore-out of depressie."

“We wachten beter niet op die knauw om te ervaren dat grensverleggend niet altijd harder, meer en sneller betekent. Want als je vertraagt, zie je meer. Je ontdekt het uitzonderlijke in het vanzelfsprekende. Stilstaan om anders te bewegen”, zegt de initiatiefnemer.

Stiltewandeling

Een wandeling in de natuur is volgens de Retienaar heel heilzaam voor je ziel. “Daarbij zijn pauzes om echt te luisteren, zien, ruiken, proeven en voelen de ideale manier om jezelf te ont-moeten. De ghongha, Hindi voor slak, wil zo’n plek en moment zijn. Naast of in de veilige cocon neem je de ademruimte om letterlijk en figuurlijk stil te staan en innerlijke rust te vinden. Voor verbinding met jezelf en met anderen."

De slak is voor Tommy een metafoor voor mindfulness en hoogsensitiviteit. "Je stapt over de drempel, zowel naar binnen als buiten. Er is moed nodig om naar je binnenste te kijken of je veilige cocon te verlaten." Tommy Browaeys begeleidt zelf ook kleine groepen voor stiltewandelingen, om te ervaren hoe helend stilte kan werken. De eerste data voor zo'n wandeling zijn 20 juni en 19 september.

Tommy is naast freelance vertaler en copywriter - De Taalbrouwer - ook schrijver en blogger rond o.a. hoogsensitiviteit. Hij begeleidt ook mensen in spiegelgesprekken en deelshops, in een zoektocht naar innerlijke rust.