Nieuws Kempen Retiese bakkerij decor voor nieuwe Vlaamse fictiereeks

Retiese bakkerij decor voor nieuwe Vlaamse fictiereeks

Retiese bakkerij decor voor nieuwe Vlaamse fictiereeks

GretieNu donderdag worden de hele dag opnames gemaakt bij bakkerij Gretie in Retie voor de nieuwe Vlaamse fictiereeks Tytgat Chocolat. “Begin vorige week stapte Vincent Custers hier binnen, dat is iemand die bij de productie is betrokken en van Retie afkomstig is”, vertelt Tony Van Meer van bakkerij Gretie. “Ze waren op zoek naar een authentieke bakkerij en hij was hier vroeger klant. Hij heeft een reeks foto’s gemaakt en ’s anderendaags stonden ze hier al terug met zeven mensen van de productie. Ze waren vooral onder de indruk van de combinatie van marmer en inox. En mijn originele bakkersweegschaal hebben ze allemaal wel vastgehad”, lacht bakker Tony.

Tytgat Chocolat wordt geregisseerd door Filip Lenaerts en Marc Bryssinck, artistiek directeur van Theater Stap uit Turnhout. Een aantal acteurs van Theater Stap doet mee, zo ook Wim Opbrouck, Els Dottermans, Marc Van Eeghem, Jan en Flor Decleir, enz. De voorbije weken werden al op meer plaatsen in de Kempen opnames gemaakt.

Crew van 45 man
Donderdag strijkt een crew van 45 personen in Retie neer. “Ze vroegen of ze het materiaal mochten gebruiken en het interieur herinrichten”, aldus Tony. “Voor mij geen probleem, maar één tafel staat niet op wielen en die weegt toch makkelijk 700 kilo. Daar gaan ze wel werk mee hebben. En ze moeten nadien alles weer op zijn plaats zetten want ik moet ’s anderendaags weer kunnen bakken.” Voor de gelegenheid wordt de weg afgesloten voor het verkeer. De serie wordt eind 2016 uitgezonden op Eén.

Bakkerij Gretie bestaat dit jaar vijftien jaar. Uitbaters Greet Segers en Tony Van Meer zijn dynamische ondernemers die de zaak uitbouwden tot een ‘one stop shop’ met naast de vele bakkersproducten ook charcuterie, chocolade, soep en zuivelproducten. Op zondag staat gratis koffie klaar voor de klanten, andere dagen is die betalend. Ze investeerden daarvoor recent in een luxe koffiemachine zoals je die verder alleen in de betere brasseries vindt.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer