Fusie Pami Robberechts

Robberechts fuseert met Pami: “Samen Europa veroveren”

Het Turnhoutse Robberechts en de Limburgse sectorgenoot Pami fuseren. Door nauwer samen te werken willen de twee grote aanbieders van kantoormeubilair hun lokale marktpositie verder versterken en internationaal groeien.

Robberechts en Pami zijn vandaag al actief in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Samen realiseren ze een omzet van ongeveer 80 miljoen euro met 320 medewerkers. Daarmee behoren ze tot de top-50 in de Europese markt van kantoormeubilair en op termijn mikt de gecombineerde groep, met Pami en Robberechts als commerciële speerpunten, op een plaats in de top-25.

“De gecombineerde groep zal voor zowel Pami als Robberechts een win-win opleveren op alle niveaus van de bedrijfsvoering”, weet Goswin Fijen, gedelegeerd bestuurder van Pami.

“De fusie is voor zowel Pami als Robberechts een groeiverhaal”, vult Olivier Robberechts, gedelegeerd bestuurder van Robberechts, aan. “De schaalvergroting resulteert op alle vlakken in een sterke meerwaarde en zal onze internationale uitstraling en aanwezigheid vergroten.”

Samen met Goswin Fijen en Olivier Robberechts stappen ook de gebroeders Hendrik en Lode Essers mee in de nieuwe structuur. “Wij geloven sterk in dit fusieverhaal en zetten hier met veel plezier nog een aantal jaren onze schouders onder. Wij zijn heel tevreden dat hiermee de toekomst voor beide bedrijven en onze medewerkers verzekerd is.”

Deze voor beide bedrijven strategische stap werd begeleid door EY en NX Corporate Finance.