Nieuws Kempen RoboJob is grootste in Duitsland

RoboJob is grootste in Duitsland

RoboJob is grootste in Duitsland

HEIST-OP-DEN-BERG – RoboJob, dat andere bedrijven helpt met robotiseren en CNC-automatisering, bereikt een nieuwe mijlpaal in Duitsland.  Deze maand zal het bedrijf er de driehonderdste installatie afronden. Daarmee steekt RoboJob in Duitsland met kop en schouders boven de concurrentie uit.

Sinds 2007 werkt RoboJob aan laagdrempelige, compacte CNC-automatisering die haar klanten toelaat om meer efficiëntie, flexibiliteit en rendement te halen uit het CNC-machinepark. De eerste installatie van deze systemen in Duitsland dateert van juni 2013.

“De eerste robot die we in Duitsland installeerden, was bij een klant in de Moezel”, vertelt ceo Helmut De Roovere.  “Datzelfde jaar volgden er nog enkele installaties bij verscheidene klanten in Nordrhein-Westfalen, Saarland en Baden-Württemberg.  En nu, 6 jaar later, overschrijden we de kaap van 300 installaties in Duitsland.”

Duitsland is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de belangrijkste markt van RoboJob.

“Ondanks de moeilijkheden in de automobielindustrie blijven we het heel goed doen in Duitsland. De Duitse maakindustrie ziet in dat CNC-automatisering erg belangrijk blijft. Dat is zeker zo in tijden waarin seriegroottes kunnen terugvallen en je dus snel moet kunnen omschakelen van het ene product naar het andere. Dankzij onze korte insteltijden en flexibele oplossingen is dat perfect mogelijk met onze robots.  Het is net in deze tijden dat je meer rendement moet kunnen halen uit je machine.”

Opvallend is dat RoboJob niet enkel machines automatiseerde van grote merken zoals Mazak, DMG of Okuma, maar ook van heel wat minder bekende merken.

“In Duitsland hebben we onze robots geplaatst aan meer dan 30 verschillende machinemerken”, aldus De Roovere.  “Het is net die ervaring die ons onderscheidt van andere aanbieders.  Onze klanten kunnen niet enkel vertrouwen op de stabiliteit en het gebruiksgemak van onze producten, maar ook op onze ervaring met honderden installaties bij tal van machinemerken.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Westerlo
Westerlo

Cool company in Roland-gebouwen

ACB Airco, een groothandel in aircotoestellen, heeft een gedeelte van het vroegere Roland-gebouw in gebruik genomen. Het gebouw stond al… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.