Nieuws Kempen RoboJob kanshebber voor een Innovation Award

RoboJob kanshebber voor een Innovation Award

RoboJob kanshebber voor een Innovation Award

HEIST-OP-DEN-BERG – Robojob, specialist in de automatisering van CNC-machines, is één van de 10 genomineerden voor een Innovation Award. Dat is een prijs die wordt uitgereikt tijdens TechniShow in Utrecht, dé vakbeurs in  de Benelux voor de maakindustrie. Robojob sleepte de nominatie in de wacht met zijn Tower Advanced.

In maart neemt RoboJob voor de 5de keer deel aan TechniShow, de belangrijkste vakbeurs in de Benelux: TechniShow.  Die trok bij de vorige editie in 2018 nog 42.000 bezoekers. Deze keer is Robojob een van de genomineerden voor de Innovation Awards die tijdens de beurs in Utrecht worden uitgereik, meer precies in de categorie ‘New Tech’.

“De Innovation Awards werden dit jaar in een nieuw kleedje gestoken”, vertelt CEO Helmut De Roovere van RoboJob.  “Zo blijven er nog 2 categorieën over: ‘Dutch Tech’, enkel voor Nederlandse bedrijven en ‘New Tech’.  Ik heb me laten vertellen dat er heel wat inzendingen waren, dus ik ben heel fier dat we met RoboJob bij de 10 genomineerden zijn in de categorie ‘New Tech’.”

Unieke stuks produceren

Dat heeft RoboJob te danken aan haar kandidatuur met de Tower Advanced, die in september pas werd voorgesteld op de EMO-beurs in Hannover.  Met de Tower Advanced zet RoboJob een volgende stap in CNC-Automatisering: behalve kleine of middelgrote series kunnen nu ook enkelstuks geautomatiseerd worden.  Dat wordt mogelijk door het uitwisselen van pallets, maar ook door het uitwisselen van spanmiddelen.  Daarnaast wordt er een grijpermagazijn ingezet, waar de nieuw ontwikkelde servogrijper van grijperkop kan wisselen.

“High mix, low volume”

“Onze maakindustrie is vandaag niet dezelfde als 10 jaar terug.  ‘High mix, low volume’ is van een abstract begrip gegroeid naar een concrete, dagelijkse realiteit.  Onze klanten moeten steeds meer uiteenlopende werkstukken produceren, in steeds kleinere hoeveelheden.  In tijden waarin elke werkgever kampt met een tekort aan CNC-operatoren en andere technisch geschoolde werkkrachten is dit geen evidentie,” zo weet De Roovere.  “Net daarom wordt Industrie 4.0 een pure noodzaak om de harde, internationale concurrentiestrijd aan te gaan.  Met onze Tower Advanced maken we Industrie 4.0 erg concreet, en bieden we onze klanten de perfecte oplossing om de ‘High mix, low volume’ op een efficiënte, flexibele en winstgevende manier aan te pakken.”

TechniShow vindt plaats in de Jaarbeurs van Utrecht, van 17 tot en met 20 maart 2020. De winnaars van de Innovation Awards worden bekend gemaakt op 4 maart 2020, tijdens de Avond van de Maakindustrie.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer