Nieuws Kempen RoboJob zoekt installateurs

RoboJob zoekt installateurs

RoboJob zoekt installateurs

HEIST-OP-DEN-BERG – RoboJob, specialist in automatisering van CNC-machines, heeft geen last van economisch onzekere tijden. De bestellingen lopen vlot binnen, zodat er extra installateurs worden aangeworven en partners worden opgeleid om installaties te voltooien.

“Je zou denken dat bedrijven wat afwachtend zijn met de Brexit, de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten, en met de automobielindustrie die het toch moeilijk heeft”, zegt ceo Helmut De Roovere.

“Dat klopt niet. Onze klanten zijn zich ervan bewust dat ze ook de komende maanden moeilijk aan CNC-operatoren zullen geraken, en dat de realiteit van high mix, low volume enkel nog meer concreet zal worden. Dit is dan ook hét moment om in te zetten op automatiseringsoplossingen die je toelaten om op een efficiënte manier met die realiteit om te gaan.”

RoboJob merkt dan ook geen terugval in de bestellingen, integendeel. “In de rustigere zomermaanden hebben we onze interne processen kunnen finetunen. De doorlooptijd van een order tot installatie is daarmee aanzienlijk ingekort, en onze klanten die vandaag bestellen, kunnen begin volgend jaar al meteen man-arm gaan produceren met onze robots.”

10 mensen extra

Het bedrijf uit Heist-op-den-Berg beschikt ondertussen ook over meer capaciteit om zijn producten te installeren.

“We hebben recent 10 extra installateurs aangeworven.  Daarnaast zijn er nog verschillende partners (externe bedrijven) die door ons gecertificeerd werden om de installatie van RoboJob-automatiseringen uit te voeren. We hebben partners nodig in binnen- en buitenland. Die kunnen ons helpen om de installatie-capaciteit verder te verhogen.”

De opleiding voor installateurs en partners gebeurt in het eigen opleidingscentrum in Heist-op-den-Berg. “Daarnaast is er ook praktijkervaring op de vloer nodig. Daarvoor gebeuren er joint installaties, waarbij onze installateurs de partners vergezellen om de volledige installatie samen uit te voeren. Achteraf zijn er dan nog meerdere bijscholingen, ook al omdat onze producten constant evolueren.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Westerlo
Westerlo

Cool company in Roland-gebouwen

ACB Airco, een groothandel in aircotoestellen, heeft een gedeelte van het vroegere Roland-gebouw in gebruik genomen. Het gebouw stond al… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.