Nieuws Kempen Roland verkoopt bedrijfsgebouwen in Oevel

Roland verkoopt bedrijfsgebouwen in Oevel

Roland verkoopt bedrijfsgebouwen in Oevel

WESTERLO/GEEL – Roland Central Europe nv, de producent van elektronische muziekinstrumenten, heeft zijn gebouwen in Oevel, bij Westerlo, te koop gezet. Roland heeft 5  jaar geleden een gebouw in gebruik genomen wat verderop, in Geel. Daar worden nu alle activiteiten van Roland Central Europe nv samengebracht. Dit jaar nog trekt Roland de deur van de gebouwen aan de Houtstraat in Oevel definitief achter zich dicht.

Roland verkoopt zijn gebouwen aan de Houstraat in Oevel. Dat is het gevolg van een Europese reorganisatie van Roland die al enkele jaren aan de gang is.

Roland heeft nu al zo’n 5 jaar een Europees distributiecentrum in de Klaus-Michael Kuehnelaan in Geel.

Zusterbedrijf Roland DG (Digital Group) verhuisde ook al 5 jaar geleden naar een gebouwencomplex in de Bell-Telephonelaan, gelegen aan de E313. Roland DG verkoopt grootformaat printers, 3D printers, graveer- en freesmachines.

“Het gebouw in Westerlo omvatte een magazijn voor onze Benelux activiteiten”, licht Marjan Beneens van Roland toe. “Voor de volledige, Europese distributie was de beschikbare oppervlakte te beperkt en dus is de voorbije jaren alles stap voor stap naar de nieuwe vestiging verhuisd.”

Daarmee is het steeds stiller geworden in het gebouw in Oevel-Westerlo, dat nu ook te koop staat.

“Nu met corona werkt iedereen van thuis uit”, vertelt Marjan Beneens. “We verwachten in de zomer nog te werken in het gebouw in de Houstraat in Oevel. Wanneer de nieuwe kantoorruimtes in Geel klaar zijn, zullen we verhuizen, zodat het  gebouw volledig vrij komt.”

Roland verkoopt zijn gebouw aan de Houtstraat 3 in Oevel samen met het gebouw ernaast aan Houstraat 1, dat het verhuurt. Dat laatste is trouwens het gebouw waarin de regionale tv-zender RTV huisde van 1994 tot 2003.

De verkoop van de gebouwen gebeurt via makelaar JLL.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.