Nieuws Kempen Romano De Wilde is de nieuwe uitbater van café Angèle

Romano De Wilde is de nieuwe uitbater van café Angèle

Foto Eddy Meulemans

Romano De Wilde is de nieuwe uitbater van café Angèle

ARENDONK, OUD-TURNHOUT – Pasen wordt in Arendonk de dag van de verrijzenis van een aloude staminee uit 1959, want dan gaat café Angèle opnieuw open. “We willen van Angèle weer een echt volkscafé maken, zoals het altijd geweest is”, zegt de nieuwe uitbater Romano De Wilde (47) uit buurdorp Oud-Turnhout.

Café Angèle op de Daries in Arendonk overleefde drie generaties, maar eind 2019 ging de populaire familiezaak na zestig jaar dicht. Het pand werd verkocht aan brouwerij Keersmaekers Corsendonk en stond sindsdien leeg.

Maar vanaf het paasweekend vloeit er weer bier uit de tapkraan. De nieuwe uitbaters zijn Romano De Wilde (47), zijn vrouw Priskilla den Hartog (45) en hun zoon Demi (25). De voorbije drie jaar leerden ze de stiel in de kantine van hun eigen paardenpension in Rhoode in Oud-Turnhout. “Mijn ouders hadden vroeger een horecazaak in Bergschenhoek, een gemeente ten noorden van Rotterdam. Ik ben opgegroeid aan de toog. Het is altijd mijn droom geweest om zelf een eigen café te runnen”, zegt Romano, die tot vandaag werkte als hoefsmid.

Supporterslokaal

Zijn jeugddroom gaat op zaterdag 16 april in vervulling in Arendonk. Café Angèle is van oudsher een café waar iedereen welkom is, van fietsers en passanten tot vaste klanten en… sportliefhebbers. Zo is op de zijgevel in grote letters ‘Supporters Wim en Liesbet De Vocht’ aangebracht. Liesbet was meermaals Belgisch kampioen wielrennen en broer Wim was vele jaren profrenner.

Ook de fans van de nieuwe Arendonkse wielerheld Dries Van Gestel van Team TotalEnergies waren er kind aan huis. Voor het café ligt ook elk jaar de meet van de wielerwedstrijd die georganiseerd wordt door de Koninklijke Sport- en Veloclub Sport en Steun, een vereniging die werd opgericht in 1902. Daarnaast is Angèle ook altijd een echt voetbalcafé geweest: als supporterslokaal van KFC Arendonk Sport of gewoon om er op een groot scherm de matchen van het nationaal en Europees voetbal te bekijken.

Café Angèle ademt koers en voetbal. Foto Eddy Meulemans

“Die traditie willen we zeker verderzetten”, zegt Romano. “De biljarttafel blijft, maar zeker ook het grote tv-scherm. We nodigen iedereen, net zoals vroeger, uit om bij ons in het café live naar het voetbal of de koers te kijken. We hopen dat ook de Arendonkse voetbal- en wielerclubs terugkomen. Hun voorzitters hebben we al een uitnodiging gestuurd voor de openingsreceptie. Ze zijn allemaal opnieuw welkom.”

Het interieur kreeg de afgelopen weken al een grondige upgrade. “We hebben het hele café opnieuw geschilderd en behangen, met nieuwe parketvloer en meubels”, zeggen Romano, Priskilla en Demi. “De ziel van het café is bewaard, maar het ziet er nu allemaal wat moderner, chiquer en meer loungy uit.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.