Nieuws Kempen Romeo Chris Van Tongelen voelt zich meer ondernemer dan ooit

Romeo Chris Van Tongelen voelt zich meer ondernemer dan ooit

Romeo Chris Van Tongelen voelt zich meer ondernemer dan ooit

Chris Van TongelenEen bijzondere gast vanmorgen op het netwerkevent Open Coffee in Turnhout. Acteur en artiest Chris Van Tongelen, bekend van Familie en De Romeo’s, kwam er zijn soloproject Christiano and his Magical Orchestra (CMO) voorstellen, waarvan eind januari een CD verschijnt en in juni een concert plaatsvindt in de Antwerpse Lotto Arena. “Ik voel me meer ondernemer dan ooit”, lacht Van Tongelen.

“Het is een kinderdroom om met een groot orkest te werken”, vertelt de 47-jarige Lierenaar. “Optreden met de Heverse Concertband bezorgde mij tal van mooie avonden, net als de paar ontmoetingen die ik had met James Last.” Voor zijn eigen orkest, dat uit een 30-tal personen zal bestaan, verzamelde hij een reeks Europese topmuzikanten.

Opzet is internationaal
Na de lancering van de CD op 29 januari – die trouwens ook in China zal worden uitgebracht – volgt op 4 juni een groots opgevat concert in de Lotto Arena in Antwerpen. “Dat speelt volop in op beleving”, kondigt Van Tongelen aan. “De mensen zullen binnentreden in een heel andere wereld, zeer visueel met veel video. De productie is ‘nontalig’, er wordt niet gesproken en gezongen, waardoor ze ook geen grenzen kent. Het opzet is internationaal: Europa en daarbuiten.”

Van Tongelen zet CMO op met Benelive Entertainment en het platenlabel CNR. “Ja, ik neem hier risico’s”, bekent de artiest. “Je begint van scratch en dat idee ga je dan helemaal uitwerken. Een paar maanden geleden heb ik de beslissing genomen om mij te focussen op de begeleiding van Ian Thomas, De Romeo’s en dit magische verhaal, waarvan ik de bezieler en drijvende kracht ben.” Over het budget voor de productie geeft hij geen details. “Het budget is van die aard dat we nooit break-even kunnen draaien in Vlaanderen alleen. Dat is het leuke aan ondernemen: springen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer