Nieuws Kempen Rotary Club Mol maakt rolstoelgebruikers mobieler

Rotary Club Mol maakt rolstoelgebruikers mobieler

Rotary Club Mol maakt rolstoelgebruikers mobieler

Rotary Mol De Witte MolRotary Club Mol heeft een wagen van dienstencentrum De Witte Mol in Mol laten ombouwen zodat rolstoelgebruikers er makkelijk gebruik van kunnen maken. Het geld daarvoor werd bijeengebracht tijdens de jaarlijkse Maatjesavond, de belangrijkste fundraising activiteit van Rotary Club Mol.

In De Witte Mol worden de bewoners en hun begeleiders dagelijks geconfronteerd met de moeilijkheden van een beperkte mobiliteit. Eenvoudige verplaatsingen worden zonder aangepast vervoer bijna onmogelijk. De instelling vond in de plaatselijke Rotary Club een partner om die mobiliteit aanzienlijk te verbeteren.

Veilig en comfortabel
“Een gespecialiseerde firma verlaagde achteraan de vloer van de wagen, bouwde een eenvoudig te bedienen oprijsysteem in en zorgde voor verankeringsmogelijkheden voor een rolstoel”, legt Anne Ariën uit, voorzitter commissie Dienst aan de Gemeenschap. “Hierdoor kan de rolstoelgebruiker tijdens de rit op een veilige manier in de rolstoel blijven zitten. Waar vroeger dikwijls twee begeleiders nodig waren voor dergelijke verplaatsingen, kan dankzij deze ombouw één begeleider op een comfortabele manier een rolstoelgebruiker en nog vier personen vervoeren.”

Rotary Club Mol steunt al meer dan 40 jaar lokaal en wereldwijd diverse projecten voor mensen met een beperking, jeugd, cultuur en onderwijs, gezondheid en economisch ontwikkeling. Het volgende netwerkevent ‘De Maatjes’ vindt plaats op 5 juni in ’t Kristallijn in Mol.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer