Nieuws Kempen Rotary Mol steunt mini-ondernemingen

Rotary Mol steunt mini-ondernemingen

Rotary Mol steunt mini-ondernemingen

mini-ondernemingenVoor het 28ste jaar op rij verleent Rotary Mol zijn steun aan de mini-ondernemingen in de Molse middelbare scholen.

Dit jaar zijn er twee mini-ondernemingen gestart aan de Rozenberg S.O. Mol. Curcovino verkoopt onderleggers voor glazen die zijn gemaakt uit leisteen en kurk. Resina brengt verzorgingspakketjes aan de man gevuld met twee tubes handlotion en een potje lippenbalsem, verpakt in een leuke kerstverpakking. Beide mini-ondernemingen kregen de gelegenheid om hun producten te verkopen tijdens een clubvergadering van Rotary Mol. Maar daarmee houdt de steun aan deze initiatieven niet op.

Jongeren motiveren
“De scholen mogen een beroep op ons doen als externe raadgever”, vertelt Leo Hermans, die binnen Rotary Mol de samenwerking met de mini-ondernemingen coördineert. “Dit kadert binnen onze Commissie Beroepsactie. Ikzelf ben bijvoorbeeld advocaat en begeleid de leerlingen rond juridische thema’s: het opstellen van een huurovereenkomst, overeenkomsten sluiten met leveranciers, enz. Een collega is bedrijfrevisor en bij hem kunnen ze ook terecht.”

“Met de ondersteuning hopen we ons steentje bij te dragen aan de motivatie van jongeren om later als ondernemer of in een commerciële functie in het bedrijfsleven aan de slag te gaan”, vult zijn collega Ives Lannoy aan.

De mini-ondernemingen zijn nog enkele maanden actief om einde mei af te ronden met een sluitingsvergadering en de ontbinding van de vennootschappen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer