Rotary Westerlo MPI Oosterlo © Hans Otten

Rotary Westerlo schenkt fietsen aan De Ark van MPI Oosterlo

Serviceclub Rotary Westerlo heeft een vijftiental fietsen geschonken aan De Ark, een school voor kinderen met een beperking in de schoot van MPI Oosterlo in Geel-Oosterlo. Het pronkstuk is een forse bakfiets, die tegelijkertijd een warm eerbetoon vormt voor een jong gestorven collega.

De Ark is een school voor buitengewoon kleuter- en lager onderwijs op de site van MPI Oosterlo. Dat de instelling voor kinderen met een beperking wel overheidsmiddelen krijgt voor de algemene schoolwerking, maar niet om ontspanningsmaterialen te kopen, deed bij de leden van serviceclub Rotary Westerlo het idee groeien om zelf een steunactie te organiseren.

“We zijn altijd op zoek naar projecten in onze regio die we kunnen ondersteunen”, zegt voorzitter Mattias Pelgrims van Rotary Westerlo. “Nieuw lid Paul Vinck bracht MPI Oostero aan. Na contact met De Ark schreef medewerkster Annelies Van Gompel voor ons een projectvoorstel uit, dat heel duidelijk was. Toen we dat aan ons district voorlegden, heeft die ons voorstel volledig gevolgd. Van het district zelf kunnen we maximaal 4.000 euro ontvangen, voor dit project kende het 3.800 euro toe – het meeste dat dit jaar is uitgereikt. Dat wil zeggen dat het project erg goed onderbouwd was.”

De tekening van de vrouw met het opgestoken haar op de bakfiets verwijst ook naar ‘ons Treesje’, de naam die de school aan de tweewieler heeft gegeven. — © Hans Otten

De schenking bestaat niet uit een cheque, zoals vaak bij serviceclubs het geval is, maar uit een reeks fietsen in alle maten en vormen. Het gaat om enkele loopfietsjes voor kleuters, kinderfietsjes in verschillende groottes, een driewieler, een tandem en een grote bakfiets. Dit laatste exemplaar neemt bijna de helft in van de waarde van 13.500 euro van de totale fietsvloot.

“Ik kan niet benadrukken hoe ongelooflijk blij we met deze schenking zijn”, zegt schooldirectrice Katrien Albrechts van De Ark. “De kinderfietsen zijn niet speciaal aangepast, maar met de tandem en driewieler kunnen ook onze kinderen die zelf niet zo goed evenwicht kunnen houden deelnemen aan tochtjes. Maar vooral de bakfiets heeft voor ons heel veel waarde. Het is een eerbetoon aan Treesje (Testelmans, red.), een juf van onze school die vorig jaar onverwacht op 33-jarige leeftijd is overleden. De tekening die op de zijkant staat van het vrouwtje met de opgestoken dot haar past daar helemaal bij, Treesje had haar haren ook altijd zo opgestoken. We hebben de bakfiets daarom Ons Treesje gedoopt.”