Nieuws Kempen RPB helpt West-Vlaamse transporteur met afvalstromen

RPB helpt West-Vlaamse transporteur met afvalstromen

RPB helpt West-Vlaamse transporteur met afvalstromen

Logistiekbedrijf Eutraco heeft begin deze maand haar volledige afval- en materialenbeheer ondergebracht bij het Turnhoutse Recycling Partners Belgium, kortweg RPB. Met een kwalitatief en centraal gecoördineerd afvalbeleid wil Eurtraco zijn activiteiten verduurzamen. Eutraco ervaart een stijgende vraag van klanten die vragen naar duurzame en circulaire oplossingen binnen de logistiek.

Als je 12 vestigingen hebt over heel België, is het niet altijd eenvoudig om te monitoren welke materialen op welke plaats aanwezig zijn binnen de organisatie. Om ze dan nog eens correct te sorteren en naar de juiste partner te sturen voor de verwerking ervan, dat is helemaal een huzarenstuk.

“We zijn ons zeer bewust van de stijgende waarde van grondstoffen, en daarom willen we ons afval- en materialenbeleid verder optimaliseren. Hiervoor willen we een afvalhandboek ter beschikking te stellen van elke medewerker. Daarnaast willen we dit omzetten naar daden door bronsortering te promoten en sorteereilanden, sorteerinstructies en opleidingen te voorzien. Dit moet stap voor stap leiden tot minder afval en hogere recyclagescores”, klinkt het bij Eutraco.

RPB uit Turnhout neemt deze uitdaging graag aan, en installeert hiervoor verschillende maatregelen. Eerst en vooral zorgt het voor één centraal aanspreekpunt voor de hele organisatie. De nodige tools worden geïmplementeerd, zowel voor de medewerkers op de vloer als op vlak van data management. Vervolgens zoekt RPB de beste mogelijke ophaalbedrijven en verwerkers voor de materiaalstromen.

“Het is een bewuste keuze om dit deel van de business uit te besteden. We vinden bij RPB een grote marktkennis en een uitgebreid netwerk, en dat draagt ertoe bij dat de sneller resultaat zien van de inspanningen”, Serge Gregoir, ceo van Eutraco.

Stijn Smetsers, partner bij RPB, vult aan: “We ontzorgen Eutraco met een centraal gecoördineerde aanpak, en zo kan het bedrijf zich volledig focussen op haar core business. Ondertussen optimaliseert RPB ook de interne organisatie, operationele en administratieve processen, afvalvalorisatie en de juridische dekking.”

RPB neemt het totale afval- en materialenbeheer van  grote en middelgrote ondernemingen onder handen. Met een monitoring systeem en met meer dan 15 jaar ervaring zet RPB als onafhankelijk partner in op verduurzaming, optimale afvalvalorisatie en totale ontzorging. Het team van 21 specialisten en customer service medewerkers is werkzaam in Waddinxveen in Nederland en Turnhout. RPB richt zich op productie-industrie, logistieke dienstverleners en grote retailer in de hele Benelux.

Eutraco heeft een hoofdkantoor in Roeselare en 12 vestigingen, onder andere in Sint-Niklaas en Willebroek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.