Nieuws Kempen Ruim 3.300 Kempenaars werken in de Antwerpse haven

Ruim 3.300 Kempenaars werken in de Antwerpse haven

Ruim 3.300 Kempenaars werken in de Antwerpse haven

haven antwerpenVan de 61.873 mensen die in de haven van Antwerpen werken, komen er 3.334 uit het arrondissement Turnhout, zijnde 6%. Dat blijkt uit een studie die het Antwerpse provinciebestuur samen met het Havencentrum en het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen liet uitvoeren door de Universiteit Antwerpen.

“Deze studie toont duidelijk aan dat de haven en gerelateerde industrie niet alleen belangrijk zijn voor de tewerkstelling en inkomsten van de stad Antwerpen”, stelt gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé vast. “Heel de Antwerpse regio en het Waasland profiteren mee. En zelfs vanuit Mechelen en de Kempen komen mensen werken in de haven. Ook voor de gemeenten is dit financieel van belang. De onderzoekers schatten dat alle gemeenten samen 48,8 miljoen euro ontvangen via de personenbelastingen.”

De studie maakt een analyse per gemeente en presenteert die in een overzichtelijke fiche. Het aandeel van tewerkstelling wordt uiteraard beïnvloed door de afstand tussen de gemeenten en de haven. Ook hier geeft de studie een mooi overzicht. Afwijkende gemeenten zijn: Retie, Turnhout, Rijkevorsel en Brecht, van waaruit meer mensen dan gemiddeld naar de haven gaan werken. Voor de (petro)chemische industrie, de logistiek over land en jobs met betrekking tot handel, gaan personen uit de regio Turnhout en Mechelen meer de afstand overbruggen om in het havengebied te werken.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer