Nieuws Kempen Ruim een miljoen bezoekers voor Utopolis

Ruim een miljoen bezoekers voor Utopolis

Ruim een miljoen bezoekers voor Utopolis

BowlingBallsPhotoBioskoopketen Utopolis Belgium heeft in 2014 ruim een miljoen bezoekers over de vloer gekregen. Dat is nagenoeg evenveel als het jaar voordien, hoewel met het WK-voetbal in Brazilië rekening werd gehouden met een terugval. Utopolis heeft filmzalen in Turnhout, Lommel, Aarschot en Mechelen.

Volgens Utopolis zijn deze cijfers te danken aan het succes van FC De Kampioenen (januari 2014), een sterke zomer en het opmerkelijk aantal tienerfilms. Ook de vernieuwde zalen in Aarschot en de talrijke evenementen in Mechelen hadden hier zeker iets mee te maken.

“In onze complexen zagen 49.424 bezoekers FC De Kampioenen in 2013 en 48.138 bezoekers in 2014. Daarmee was de film niet alleen een kijkcijferkanon in 2013, maar ook dé absolute filmtopper van het afgelopen filmjaar. Het is zeer uitzonderlijk dat een film twee jaar op rij één van de topfilms van het jaar is”, aldus Tanja Piessens, marketing manager van Utopolis België. “Ook Bowling Balls (foto) doet het bijzonder goed. Deze film verscheen net vóór het einde van het jaar, maar prijkt toch al in de top tien van 2014. Als Bowling Balls zo verder blijft presteren, zal het ook de filmtop van 2015 halen, en zo de uitzonderlijke prestatie van de Kampioenen-film benaderen.”

Drive-In Movies
Ondanks het WK-voetbal en een beperkter filmaanbod verkocht Utopolis België afgelopen zomer 12 procent meer tickets vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Ook de jaarlijkse traditie van de Drive-In Movies blijft een succesformule. In totaal pikten meer dan 10 000 liefhebbers een film mee in De Nekker in Mechelen en dit jaar ook voor het eerst op de parking van Bobbejaanland in Lichtaart. “Het aanhoudende succes van de Drive-In Movies toont aan dat mensen nog altijd op zoek gaan naar alternatieve bioscoopervaringen. Daarom gaven we onze bezoekers dit jaar zelfs de kans vanuit de jacuzzi naar de film te kijken.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer