Nieuws Kempen Russen poetsen hun auto in een Arendonkse carwashinstallatie

Russen poetsen hun auto in een Arendonkse carwashinstallatie

Russen poetsen hun auto in een Arendonkse carwashinstallatie

DiBO Self-carwash Sint-Petersburg Rusland-2DiBO uit Arendonk, producent van onder meer hogedrukreinigers en voertuigwasinstallaties, heeft zijn eerste carwashinstallaties verkocht in Rusland. De self-carwashes in Sint-Petersburg en Novgorod zijn recent opgeleverd. Met Rusland voegt DiBO een nieuw exportland toe aan een al lange lijst.

“Nederland, Noorwegen, Frankrijk, Hongarije, Tsjechië, Zwitserland, IJsland, Oekraïne, de Baltische staten en ga zo maar verder”, somt marketing manager Katrien Jacobs van DiBO Cleaning Systems die exportlanden op. DiBO is al sinds 1978 actief op het industrieterrein Hoge Mauw in Arendonk en richt zich op het ontwerpen en produceren van reinigingsmachines, -systemen en -installaties. Er werkt een 35-tal mensen in Arendonk, waarvan ongeveer de helft in de productie. Naast het hoofdkantoor in Arendonk heeft het bedrijf eigen vestigingen in België (Wommelgem), Nederland, Duitsland en Frankrijk, van waaruit de plaatselijke markt wordt bediend.

“Voor de verkoop van onze carwashes in het buitenland werken wij met lokale dealers, zelfstandige bedrijven die onze installaties aan de man brengen”, legt Katrien Jacobs uit. “De productie en assemblage gebeurt grotendeels hier en dan gaat dat in containers naar de klant, waar de installatie ter plaatse gebeurt, meestal door lokale werklui die hiervoor de hulp en technische support van ons krijgen.”

Verschillen per land
Voor een groot deel worden de installaties op maat gemaakt. “Er zijn nogal wat verschillen per land”, legt Jacobs uit. “Voor landen met koude winters worden de daken versterkt met een sneeuwballastconstructie en moet er worden gezorgd voor vorstbeveiliging. Bovendien is het vuil dat in het ene land op een auto terechtkomt, is niet hetzelfde dan in een ander, dus daarvoor moet de installatie eveneens worden aangepast.”

Ook in de carwashsector staat de technologische evolutie niet stil. Zo kan de eigenaar van de nieuwe installatie in Sint-Petersburg via een gsm- en internetcommunicatiesysteem te allen tijde inloggen op het netwerk om de aansturing van de carwash over te nemen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer