Nieuws Kempen SAM haalt 100.000 euro op via crowdlendingcampagne

SAM haalt 100.000 euro op via crowdlendingcampagne

Stig Van Peer (WinWinner) bij An Luyten en haar zoon Lex. Foto: WinWinner

SAM haalt 100.000 euro op via crowdlendingcampagne

HERENTALS – De crowdfundingcampagne van SAM was een schot in de roos. Het Herentalse bedrijf haalde meer dan 100.000 euro aan leningen op bij bijna vijftig investeerders.

An Luyten richtte SAM, een merk van prikkelarme kledij ontwikkeld voor hoogsensitieve en prikkelgevoelige personen, oorspronkelijk op voor haar hoogsensitieve zoon. “Aangezien zo’n 20 procent van de mensen hoogsensitief is, zak ik hier een ondernemingsopportuniteit in. Zo evolueerden enkele prikkelarme kledingstukken voor mijn zoon tot een merk met volledige prikkelarme outfits en accessoires voor kinderen, tieners en volwassenen”, lict An Luyten toe.

Om een volgende groeistap mogelijk te maken lanceerde SAM een crowdlendingcampagne bij het investeringsplatform WinWinner. Particulieren en vennootschappen konden de Herentalse onderneming daarbij een lening toekennen. SAM kreeg bijna vijftig investeerders mee op de kar. Zij zorgden voor 106.000 euro aan leningen. “Dankzij dit succes kunnen we sneller investeren in voorraad, administratieve ondersteuning en marketing”, aldus nog oprichtster An Luyten.

Reageer op dit bericht

Personen

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.