Nieuws Kempen Samenwerking om machines in Benelux te automatiseren

Samenwerking om machines in Benelux te automatiseren

Samenwerking om machines in Benelux te automatiseren

HEIST-OP-DEN-BERG – RoboJob uit Heist-op-den-Berg en het Nederlandse Humacs Krabbendam hebben een strategisch partnership gesloten. Ze gaan samen bestaande CNC-machines in de Benelux automatiseren.

Humacs Krabbendam levert service en onderhoud aan CNC-machines. RoboJob is internationaal marktleider in CNC-automatisering. Een samenwerking lag voor de hand.

Tot nu toe worden de meeste robots geplaatst aan nieuwe CNC-machines, terwijl er een gigantisch potentieel bestaat aan bestaande machines. “Wanneer je je capaciteit wilt verhogen, hoef je niet noodzakelijk machines bij te kopen”, zegt Helmut De Roovere, ceo van RoboJob. “Probeer eerst eens om meer rendement uit je bestaande machines te halen, om die capaciteit ten volle te benutten.  Een robot kan daarbij heel mooie resultaten halen, en hij kost een pak minder dan een nieuwe machine.  Bovendien kan je hem later verplaatsen naar een andere machine.”

Dat vinden ook Wim Hudepohl en Han Krabbendam, eigenaars van Humacs Krabbendam.

Kennis en ervaring

Vanuit die optiek hebben Humacs Krabbendam en RoboJob elkaar gevonden. Bij RoboJob beschikt de klant over het meest brede portfolio in CNC-automatisering, en met meer dan 700 installaties op de teller ook over de meeste ervaring. Bij Humacs Krabbendam zit dan weer heel veel kennis van interfacing en machinebesturingen. Die komt van pas wanneer bestaande machines geautomatiseerd moeten worden.

“Met deze overeenkomst hebben we de eerste stap gezet in een gezamenlijke missie. Samen willen we de bestaande CNC-machines in de Benelux gaan automatiseren”, zeggen Hudepohl en De Roovere.  “Daarbij willen we nu al benadrukken dat zowel RoboJob als Humacs Krabbendam beide neutraal zullen blijven werken, zeker wanneer het gaat over de verschillende aanbieders die er bestaan in onze markt.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.