Nieuws Kempen Sanofi investeert 300 miljoen euro in Genzyme Geel

Sanofi investeert 300 miljoen euro in Genzyme Geel

Sanofi investeert 300 miljoen euro in Genzyme Geel

genzymeDe farmaceutische groep Sanofi heeft een investering aangekondigd van 300 miljoen in de vestiging in Geel, beter bekend als Genzyme. Met de investering wil het bedrijf de bestaande productiecapaciteit opdrijven door de ontwikkeling van nieuwe laboratoria gericht op kwaliteitscontrole en productietechnologie. Door de uitbreiding wordt de aanwerving van een 100-tal extra medewerkers verwacht, bovenop de huidige 550.

Philippe Luscan, Executive Vice President, Global Industrial Affairs en President Sanofi Frankrijk: “Deze investering versterkt niet alleen ons doel om een leider in biologische moleculen te worden maar benadrukt ook onze focus op de noden van patiënten. We hebben een veelbelovende ontwikkeling in de pijplijn van biologische moleculen waaronder monoklonale antilichamen, en deze bijkomende investering bevordert ons werk en expertise in belangrijke ziektegebieden zoals hart- en vaatziekten, artritis en atopische dermatitis.”

Ziekte van Pompe
De onderneming investeerde al 600 miljoen euro in de site in Geel, waar ze in 2001 met industriële biotechnologie zijn begonnen. De site staat momenteel in voor de wereldwijde productie van een eiwittherapie voor de ziekte van Pompe, een zeldzame genetische spierziekte die vaak dodelijk is. Deze eiwittherapie wordt geproduceerd aan de hand van celculturen in grote bioreactoren, gevolgd door een opzuiveringsproces.

Met de nieuwste investering wordt de vestiging uitgebreid met meer dan 8000 m2 productieoppervlakte. Gunther Pauwels, General Manager Sanofi Geel: “Wij zijn zeer verheugd aan te kondigen dat we deze belangrijke innovatie naar Geel kunnen halen. We staan bekend als een performante productiesite die over de gespecialiseerde knowhow beschikt om dit type geneesmiddelen via de toch wel complexere biotechnologische productieprocessen te kunnen produceren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer